KaPan naisten kausi alkaa lauantaina

Viime keväänä salibandyn ykkösdivisioonasta niukasti pudonnut KaPa tähtää nopeaan nousuun takaisin valtakunnan tasolle. Uudistuneen joukkueen kausi alkaa lauantaina Suomen cupin karsintakierroksella, sarjapelit alkavat lokakuun 6. päivä kotiturnauksella Pohitullissa.

Viime kaudesta joukkue on melko tavalla muuttunut. Eri syistä vahvuudesta ovat poissa, ainakin vielä tässä vaiheessa, Elina Nummi, Veera Laitonen, Maija Tähtinen, Henrika Maikola, Marianne Santanen, Venla Koivunen, Milana Nuorala, Saana Lenkkeri, Jenni Tuominen ja Nea Kiuru.

Osa heistä pelasi viime kaudella KaPassa kaksoislisenssin turvin ja palaavat tulevalla kaudella vanhaan seuraansa.

 

Uusia pelaajia KaPa on nostanut edustukseen omista junioreista ja myös kaksi entistä pelaajaa tekee paluun. C-tytöistä edustuksen ringissä ovat Saara Mäki-Arvela, Emmi Luukkala ja Veera Soini, TPS:stä on siirtynyt Mira Kyrölä ja paluun tekevät yhden tai useamman välivuoden jälkeen Emilia Erholtz ja Juulia Peura.

Erityisesti Juulia Peuran paluu on mielenkiintoinen, sillä juuri maalinteko oli KaPalle ykkösdivarissa usein vaikeaa.

Parhaina vuosinaan Juulia teki puolet tai lähes puolet KaPan maaleista, joten jos hän on läheskään samassa vedossa, niin kakkosen tasolla on luvassa vastustajan maaliverkon soimista Porilaisten marssin tahtiin.

 

KaPan kausi alkaa lauantaina Turussa Suomen cupin kakkoskierroksen kakkoslohkon karsintaturnauksessa.

KaPa avaa päivän kello 12:15 Rauman SalBaa vastaan ja päivän jatko-ohjelma riippuu avauspelin lopputuloksesta.

Naisten kakkosdivarin länsirannikon lohko käynnistyy lokakuun 6. Ykkösdivarista poiketen kakkosta pelataan turnauksina eli kaksi ottelu päivässä, mutta peliaika on 3×15 minuuttia.

Avausturnaus pelataan Pohitullissa, jossa KaPa kohtaa kello 10:00 FBC Loisto Original -joukkueen ja päivän päätteeksi kello 19:00 Runosmäen Urheilijat.

Lohkossa on kymmenen joukkuetta, joista kaksinkertaisen sarjan jälkeen kaksi parasta selviävät alueellisiin pudotuspeleihin ja sen parin paras kolmesta -systeemin voittaja jatkaa valtakunnalliseen kakkosdivarin loppusarjaan, josta voi päästä jopa liigakarsintaan, mutta ainakin divaripaikka on selvä.

Lohkon jumbo putoaa kolmoseen ja toiseksi ja kolmanneksi viimeinen karsivat putoamisesta.

 

Artikkelikuva: Juulia Peura palaa tulevaksi kaudeksi KaPan naisten joukkueeseen.