Naiskiekkoilijoiden sarjakausi alkaa lauantaina

UJK:n naiskiekkoilijat aloittavat sarjakauden lauantaina vieraspelillä Paneliassa ja ensimmäinen kotipeli on reilun viikon kuluttua sunnuntaina. Sarjana syksyllä on sama kuin viime syksynä eli Mestiksen karsintasarja.

– Joukkue on vielä pienempi kuin viime vuonna eli ringissä on 12 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Harjoitukset ovat pyörineet säännöllisesti läpi kesän ja jäällä treenaamme kolme kertaa viikossa, kertoo valmentaja Tomi Kaupinsalo.

Tytöt ovat kaikki vielä juniori-ikäisiä, mutta kun sopivaa ikäsarjaa ei ole, niin viime kaudella tytöt lähtivät rohkeasti mukaan aikuisten sarjaan, jossa toki osa pelaajista on juniori-ikäisiä.

– Ihan hyvin pärjäsimme, liigaan noussutta TPS:aakin pidimme tiukilla ja monessa pelissä hallitsimme tapahtumia, mutta maalinteko oli ongelma. Sitä olemme nyt yrittäneet erityisesti treenata.

 

Mestiskarsinta pelataan syksyn aikana kolmessa lohkossa kaksinkertaisena sarjana, UJK on ykköslohkossa kahdeksan muun joukkueen kanssa. Kaksi parasta selviää kevään aikana pelattavaan mestikseen, loput pelaavat keväällä Suomi-sarjaa.

– Lohkossa on pääosin tuttuja joukkueita, muutaman joukkueen nimi on muuttunut mutta pelaajat ovat samoja kuin vuosi sitten ja lohkojakoa on hieman muutettu ja sitä kautta on tullut pari tuntematonta vastustajaa.

Yksi kovimmista on varmaan HIFK, joka on ilmoittanut tähtäävänsä liigaan. UJK ei ole virallista tavoitetta asettanut, mutta joka peliin lähdetään voitto mielessä.

 

Pienet pelaajaringit ovat monen muunkin alueen joukkueen ongelma ja sitä yritetään tulevana kautena helpottaa viiden seuran yhteistyöllä. Mukana ovat liigajoukkueet Lukko ja TPS sekä mestiskarsintaan osallistuvat Panelia, Loimaan Rockets ja UJK.

– Yhteistyösopimuksen kautta voimme saada tarpeen vaatiessa apuja muista joukkueista, määrätyissä rajoissa tietenkin. Tarkoitus ei ole haalia menetystä vieraspelaajien avulla tai istuttaa omia kasvatteja penkillä muiden pelatessa, vaan varmistaa, että kausi pystytään pelaamaan kunnolla läpi vaikka sairastumisia, loukkaantumisia ja muita poissaoloja tulee.

UJK:lla on ollut vastaava sopimus kaksi kautta TPS:n kanssa. TPS:sta UJK on saanut silloin tällöin muutaman pelaajan ja vastaavasti UJK:n pelaajia on ollut TPS:n treeneissä ja peleissäkin. Tänä syksynä UJK:n pelaajia on ollut Lukon treeneissä.

– Talvi näyttää miten sopimus tulee toimimaan.

 

UJK aloittaa siis kauden lauantaina kello 15 Paneliassa. Viime kaudella UJK voitti Panelian jokaisessa neljässä kohtaamisessa.

Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan 23.9 kello 13:15 alkaen, vastustaja on Loimaan Rockets. Sitten UJK pelaa 29. ja 30.9 tuplapelit Helsingin seudulla ja 13.10 on toinen kotipeli, silloin vieraaksi tulee SaloHT.

 

Artikkelikuva viime kauden pelistä UJK – Panelia.