Kolmaskin uusi vuokratalo tulossa Ketunkalliolle

Länsi-Suomen Asunnot Oy ja Mangrove Oy suunnittelevat vuokrakerrostalon rakentamista Ketunkalliolle, uuden Lukkosepänkadun varrella, jossa on jo yksi viittä vaille valmis ja yksi pohjatyöt tehtynä oleva uusi kerrostalo.

Yhtiöt ovat pyytäneet kaupungilta lausuntoa, joka tarvitaan Aralle eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle lyhytaikaisen korkotukilainan saamiseksi.

Alustavan suunnitelman mukaan kerrostaloon tulisi 28 asuntoa. Niistä osa olisi 34-38 neliön kaksioita ja osa noin 71 neliön kolmioita. Talon yhteenlaskettu huoneistoala olisi 1417 neliötä.

Enempää taloja ei alueelle kaavan mukaan enää mahdukaan.

 

Kiinteistöinsinööri Leena Viljasen valmistelemassa lausunnossa todetaan, että kaupungissa on vireillä vuokrakerrostalohankkeita, mutta kysyntään nähden vuokra-asuntojen tarjonta on vähäistä.

Olemassa oleva kerrostalokanta on vanhaa ja kaupungin hyvä työllisyystilanne tulee edelleen lisäämään kohtuuhintaisten pienten vuokra-asuntojen kysyntää.

Suunnitellulla alueella on tie- ja muu infrastruktuuri kunnossa, joten rakentaminen voi periaatteessa alkaa välittömästi, kun rakentamislupa on hankittu.

Kaupunginhallitus käsittelee annettavaa lausuntoa maanantain kokouksessaan.

 

Artikkelikuva Ketunkallion taloista on jo hieman vanha, nyt etualan talokin on jo kerroksen korkuinen.