UJK parempi kenraalissa

Jääkiekon kolmosdivari alkaa viikon päästä. Kauden alla UJK ja Jyske ovat kohdanneet kahdesti harjoitusottelun merkeissä. Viikko sitten Laitilassa kotijoukkue oli selkeästi parempi, mutta tänään kotikentällä UJK esitti aivan eri tason otteita ja voitti 8-5.

UJK hallitsi peliä erityisesti ensimmäisessä erässä. Joonas Rantanen avasi maalitilin 7. minuutilla siniviivavedolla. UJK:n toisen teki Ville Laurell Otto Kuusion hyvän nousun jälkeen ja kolmannessa Ville nousi itse vasemmalta maalille asti ja ujutti kiekon Jyskeen pömpeliin. Erän päätösnumerot teki Santeri Lohisto maalin edestä Simo Sepän hyvän nousun ja tarkan syötön päätteeksi.

Jyske kärsi avauserässä myös kaksi jäähyä ja osin niiden avulla UJK sai alussa yliotteen ja hyödynsikin paikkansa tehokkaasti. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä olivat UJK:n eduksi 16-7.

 

Jyske kavensi toisen erän alussa ja muutenkin peli oli avauserää tasaisempaa. UJK:n tehot olivat kuitenkin kohdallaan.

Simeon Virtanen pääsi Toni Riekon mahtisyötöstä napauttamaan UJK:n viidennen vapaasti maalin edestä, kuudennen teki takanurkalta niin ikään vapaasti Juuso Kantola Joonas Rantasen hienosta syötöstä ja juuri ennen viimeistä erätaukoa Johannes Ranta veti siniviivan alta tarkasti ylänurkkaan UJK:lle 7-1 johdon.

 

Päätöserä oli sitten Jyskeen. Se teki erän alkuun pikatahtiin kolme maalia. UJK otti aikalisän ja sai pelin rauhoitettua eikä Jyske päässyt vaarallisen lähellä. Erän lopulla Santeri Lohisto teki pelin toisen maalinsa ja myös Jyske osui kerran ja niin päädyttiin lukemiin 8-5.

Jyske oli päätöserässä pitkään niskan päällä ja saikin laukauksia selvästi enemmän kohti maalia kuin UJK. Kokonaisuutena UJK kuitenkin ansaitsi voittonsa, mutta Jyskeen ensimmäisen pelin selkeä voitto ja tämän päivän pelin viimeisen erän voitto näytti, että sillä on koossa hyvä ja vaarallinen joukkue.

Ottelu oli ajankohtaan nähden vauhdikas mutta pelillisiä kömmähdyksiä sattui puolin ja toisin ja osa maaleista tehtiin varsin helposti vastustajan möhläyksistä.

 

Kolmosdivari käynnistyy UJK:n osalta viikon päästä sunnuntaina 23.9 kotiottelulla ja vastaan tulee tietenkin Laitilan Jyske eli kahden harjoituksen jälkeen silloin otetaan mittaa tosissaan. Harjoituspelien perusteella ottelu voi kääntyä kummalle tahansa, mutta ehkä kotikentän ansiosta UJK:ta voi pitää todennäköisempänä voittajana. Sarjapeli alkaa kello 16:45.

 

Artikkelikuva: Santeri Lohisto osui kahdesti, tässä syntyy UJK:n neljäs maalin Jyskeen maalivahdin jalkojen välistä.