Kirkkovaltuusto uusiutuu perin pohjin

Uudenkaupungin seurakunnan kirkkovaltuuston vaalissa on tällä kertaa mukana 48 ehdokasta, jotka ovat jakaantuneet kahteen ehdokaslistaan. Viime kerralla listoja oli neljä ja ehdokkaita selvästi enemmän.

Seurakuntavaaleja ei käydä, ainakaan Uudessakaupungissa, poliittisin tunnuksin vaan enemmänkin keskusta vastaa muu kunta -asetelmissa.

Seurakuntaväen ehdokaslista koostuu pääasiassa Lokalahden, Kalannin ja Pyhämaan kappelien alueella asuvista, Meidän kirkkomme taas keskusta-alueelta eli Uudenkaupungin kappelin alueella asuvista.

Viime vaaleissa Pyhämaalla oli oma listansa, mutta pyhämaalaiset ehdokkaat ovat mukana Seurakuntaväen ehdokaslistalla. Viimeksi myös keskusta-alueen ehdokkaat olivat jakautuneet kahdelle listalle.

 

Kirkkovaltuustoon valitaan kaikkiaan 27 jäsentä. Muutos tulee olemaan suurta, sillä viime vaaleissa valituista eivät nyt ole ehdokkaana Minna Bergström, Paavo Ellä, Riitta Hirvonen, Aaro Kinnala, Timo Penttilä, Jouni Pietilä, Eila Polojärvi, Jani Taskinen, Heikki Wala, Maj-Britt Varpe, Jaana Vasama, Tuija Vaurio, Henna-Maija Vesola eikä Veli-Matti Virtanen eli yli puolet on eri syistä jättäytynyt pois.

Viime vaaleissa ääniä annettiin 2319 ja äänestysprosentti oli 21,4. Silloin Seurakuntaväen lista sai 1031 ääntä, Tule Mukaan! -lista 776 ääntä, Kirkko on jokaista varten -lista 290 ja Kottipäin 222 ääntä.

Seurakuntaväen lista oli Kalannin ja Lokalahden kappelien lista ja Kottipäin Pyhämaan lista eli ne saivat yhdessä 1253 ääntä eli yli puolet äänistä, Keskusta-alueen listat taas yhteensä 1066 ääntä.

Eniten ääniä keräsivät Tule Mukaan! Listan Heikki Wala 119 ja Riitta Hirvonen 111 ääntä, mutta he eivät kumpikaan ole nyt mukana.

 

Vaalit pidetään marraskuun 18. päivänä, ennakkoäänestys on 6.11-10.11.

 

Ehdokkaat:

Seurakuntaväen ehdokaslista

Arvonen Teemu

Eilu Outi

Halivaara Esko

Karvonen Nina

Konttinen Juhani

Kontu Michaela

Korpi Jukka

Laihonen Katriina

Laiho-Virtanen Lilja

Laivo Olli

Laurila Anneli

Leino Teija

Lipponen Sampo

Nevavuori Jari

Pietilä Satu

Puukki Miika

Pöntinen Paula

Silver Maria

Sjöblom Mika

Tuominen Jouni

Tuominen Marjo-Riitta

Tättilä Anniina

Wallin Hillevi

Valtonen Ilpo

Virtanen Lasse

Virtanen Päivi

yhteensä 27 ehdokasta

Meidän kirkkomme

Ankelo Anu

Ankelo Matti

Eskoli Hermanni

Heikkilä Antti

Helén Mia

Hyytiä Tytti

Hämeenkorpi Marketta

Kallio Sinikka

Kluuskeri Sakari

Laine Seppo

Maikola Eija

Mykrä Sari

Nikula Ulla-Maija

Perttunen Merita

Puukki Petri

Räsänen Timo

Saarinen Rauno

Turunen Marko

Vahtera Helle

Venäläinen Seija

Viljanen Taija

yhteensä 21 ehdokasta

 

Artikkelikuva: Nykyinen kirkkovaltuusto kokoontui vuonna 2016 Lokalahden Paanulassa. Tulevissa vaaleissa valtuusto uudistuu perin pohjin.