Kaupunginlahden rannan ehostus jatkuu

Kaupunginlahden pohjoisrannan kunnostukseen välillä Sorvakon silta – Pakkahuone on tämän vuoden talousarviossa varauduttu ja nyt hanke on käynnistymässä. Tekninen lautakunta valitsee ensi viikolla hankkeelle toteuttajan ja kaupunginhallitus antanee käynnistysluvan.

Kaupunki teki urakan tarjouspyynnön syyskuun alussa. Tarjousten jättöaika päättyi 19.9. Tarjouksia tuli vain yksi, jonka jätti Destia Oy.

Destian tarjous päätyy loppusummaan 988 200 euroa (alv 0). Tämän vuoden budjetissa rahaa on varattu 345 000 euroa, ensi vuoden taloussuunnitelmassa 100 000 ja vuonna 2020 vielä 40 000 euro eli yhteensä 485 000 euroa.

Professori Mauno Vannaksen säätiö on antanut hankkeelle puolen miljoonan euron avustuksen. Teknisen lautakunnan esityslistassa ehdotetaan, että ensi vuodelle hankkeelle myönnetään 100 000 euroa lisää, mutta vuodelta 2020 voidaan poistaa 40 000 euron varaus.

 

Kunnostuksessa korjataan laiturimuuria Rauhankadun ja Pohjoistullikadun väliseltä osuudelta sekä korjataan rannan huonokuntoista kulkuväylää Sorvakon sillan ja Pakkahuoneen väliseltä osuudelta.

Tiistaina kokoontuvan teknisen lautakunnan listalla tekninen johtaja Jari Nikkari ehdottaa, että Destian tarjous hyväksytään ja annetaan hankkeelle samalla välitön toimeenpanolupa.

Kaupunginhallituksessa asian on maanantaina, koska päätöksen mukaan hallituksen pitää antaa lupa talousarviossa olevillekin yli 100 000 euron hankkeiden toteuttamiselle.

Kaupunginjohtaja Atso Vainio ehdottaa, että lupa myönnetään.

 

Artikkelikuva: Sorvakon sillan ja Pakkahuoneen välinen ranta kunnostetaan. Kuva viime kesän mansikkakarnevaaleilta.