Korihaiden B-poikien tie katkesi

Korihaiden B-pojat pelasivat tänään lauantaina SM-karsintojen ensimmäisen kierroksen ottelut. Pohitullissa pelattiin kolmen joukkueen lohko, josta kaksi parasta pääsi karsintojen toiselle kierrokselle hakemaan paikkaa joko SM-sarjasta tai ykkösdivarista.

Jo etukäteen oli selvää, että toinen jatkopaikka ratkaistaan Korihaiden ja Kaarinan Ura Basketin välillä. Lohkon kolmas joukkue Tapiolan Honka on ikäluokkansa rankiykkönen ja selkeä suosikki.

Päivän avauspelissä Korihaita vastaan Honka näytti Suomen huipun kovuuden. Hongan pelaajat olivat isokokoisia ja urheilullisia ja joukkueella oli myös täysi vaihtopenkki, joten väsymisestäkään ei ollut toivoa.

Honka hallitsi korinalustaa ja hyödynsi tiukan prässiin tuomia riistoja nopeilla koreilla. Korihait joutui yrittämään paljon kolmosilla, mutta kun ne eivät kovin hyvin osuneet, niin ero kasvoi lopulta suureksi.

 

Korihaiden ja Ura Basketin peli olikin sitten aivan erilaista, kahden tasavahvan joukkueen vääntöä, jossa edettiin muutaman pisteen edun turvin kummankin ollessa vuorotellen niskan päällä.

Ura voitti ensimmäisen jakson pisteellä, Korihait toisen eli tauolla oltiin tasatilanteessa 45-45.

Kolmas kymppi sujui Korihailta hyvin ja Uran pistetehtailu saatiin kuriin. Ura teki jakson aikana vain 16 pistettä ja Korihait pääsi ratkaisevalle jaksolla viiden pisteen johdossa.

Ura oli kuitenkin lopussa vahva. Korihaiden pistetahti laantui ja Ura tuli piste pisteeltä lähemmäs ja lopulta meni ohi.

Loppunumerot Uralle mahdollisimman niukasti 82-80, mutta tappio tiesi Korihaille karsintojen loppua ja hyvästejä valtakunnalliselle sarjalle.

Ura jatkaa Hongan kanssa taistelua SM-sarjasta muiden lohkojen parhaiden kanssa toisella karsintakierroksella.

 

Artikkelikuva: Korihait taisteli päivän ensimmäisessä kamppailussa hyvin Honkaa vastaan, mutta vieraiden materiaalietu oli selvä.