C-tyttöjen kausi alkoi taisteluvoitolla

UJK:n C-tyttöjen ringettejoukkueen kausi käynnistyi keskiviikkona tiukalla paikallispelillä Jyskettä vastaan. UJK vei peliä, mutta Jyske nousi takaa kolme kertaa tasoihin, mutta ei enää pystynyt vastaamaan UJK:n kuudenteen maaliin.

Ottelu alkoi selvällä UJK:n painostuksella. Josefina Routi avasi maalihanat 6. minuutilla ja vajaa minuuttia myöhemmin hän tekaisi jo toisen maalin. Ensimmäisessä syöttäjänä oli Aino Usvala, toisessa Karoliina Lindroth.

Jyske kavensi hetkeä myöhemmin mutta enempää maaleja ei erässä nähty. Torjunnat ensimmäisessä erässä kuvaavat UJK:n panostusta: Jyskeen maalivahti 13 torjuntaa, UJK:n Monika Rivasto kaksi.

 

Toinen erä alkoi Josefina Routin maalilla, syöttäjänä Emmi Metsä-Tokila. Sen jälkeen UJK sai yrittää neljä minuuttia ylivoimalla, mutta ei onnistunut. Jäähyjen jälkeen peli tasaantui. Jyske kavensi erän puolivälissä ja ottelun puolivälissä oltiin siis UJK:n johdossa 3-2.

Kolmas erä alkoi Jyskeen pikaisella kavennuksella, mutta yhtä pikaisesti Josefina Routi illan neljännellä maalillaan vei UJK:n takaisin johtoon. Erä jatkui UJK:n kolmella lähes peräkkäisellä jäähyllä. Jyske kykeni toisen jäähyn hyödyntämää eli tuli tasoihin ja se lupasi hurjaa päätöserää.

 

Päätöserä alkoi UJK:n maalilla, nyt ratkaisijana oli Helmi Silokivi. Nelisen minuuttia myöhemmin Jyske tuli vielä kerran tasoihin, mutta heti sen jälkeen nähtiin ratkaisumaali.

Katariina Maikola syötti maalin eteen Helmi Silokivelle, Helmi pyörähti nopeasti vasemman kautta irti puolustajasta ja rystyltä laukoi voittomaalin.

Molemmilla joukkueilla oli lopussa hyviäkin paikkoja, mutta maalivadit olivat tarkkoina eikä lisämaaleja nähty.

UJK oli siis avauserässä selvästi painostavampi ja myös päätöserä oli lievästi UJK:n, toisessa ja kolmannessa erässä peli oli hyvin tasaista.

 

C-ikäisten alkusarja pelataan kahdessa lohkossa. UJK ja Jyske pelaavat A-lohkossa yhdessä Naantalin VG-62:n, Espoon EKS:n, Helsinki Ringeten, Nurmijärven Seiskojen, Järvenpään Haukkojen, Merikarvian ja Luvian yhteisen joukkueen sekä Rauman Lukon kanssa.

Lohko pelataan yksinkertaisena sarjana syksyn aikana siten, että päätöskierros on 25.11. Kummankin lohkon parhaat jatkavat sen jälkeen ylemmässä jatkosarjassa, loput alemmassa.

UJK:n osalta sarja jatkuu sunnuntaina Järvenpäässä Haukkojen vieraana ja sunnuntaina 7.10 on vuorossa kotipeli kaksi ensimmäistä peliään voittanutta VG-62:ta vastaan.

 

Artikkelikuva: Josefina Routi teki neljä maalia UJK:n C-tyttöjen ringetteavauksessa.