Viestintäkoordinaattori on taas talousarvioesityksessä

Viestintäkoordinaattorin palkkaaminen oli jo vuosi sitten elinkeinopalvelujen talousarvioehdotuksessa, mutta silloin se tyrmättiin valtuuston käsittelyssä äänestyksen jälkeen numeroin 36-7. Ensi vuoden ehdotuksessa koordinaattorin palkkaamista ehdotetaan uudelleen.

Elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen vihjaisi jo jokin aika sitten ukinytin haastattelussa (juttu tässä), että koordinaattoria tarvitaan kaupungin viestintäpolitiikan toteuttajaksi. Hän näki, että erityisesti nyt, kun kaupunki haluaa uusia asiakkaita, on viestintäpolitiikka merkittävä osa kaupungin markkinointia.

 

TA-esityksen perusteluissa todetaan, että on aktiivisesti rakennettava kaupungin positiivista imagoa ja brändiä, kaupunki on nähtävä riittävän mielenkiintoisena paikkana, jotta ollaan valmiit tekemään iso päätös alueelle muuttamisesta.

– Viestinnän tavoitteena ei ole yksistään alueelle muuton lisääminen, vaan yhtä tärkeää on myös tänne uuttaneiden viihtyminen, ja sitä kautta ankkuroituminen. Viestinnän ja siihen liitettävän aktiivisen tapahtumakoordinoinnin avulla on entistä paremmin tehtävä näkyväksi kaikki se hyvä, joka täällä jo on, todetaan perusteluissa.

 

Myös viime kevään aikana laadittu viestintäohjelma on tärkeä osa kaupungin elinkeinopoliittista toimintaa.

– Toimiva viestintä edellyttää laajaa, kaikki hallintokunnat ja sidosryhmät kattavaa yhteistyötä. Tämän toteuttamiseksi muodostetaan eri hallintokuntien edustajista koostuva viestintäryhmä, jonka toiminnasta viestintäkoordinaattori vastaa.

Perusteluissa on lueteltu myös useita muita viestintään liittyvää tehtäviä, joista viestintäkoordinaattori vastaisi.

 

Artikkelikuva: Kaupungin ja alueenkin viestinnässä nettisivuilla on nykyään entistä suurempi merkitys, hyvin monet alueesta tietoa haluavat lähtevät etsimään sitä kaupungin sivujen kautta.