Syysmarkkinat perjantaina ja lauantaina

Ainakin 1700-luvulta lähtien syysmarkkinat on pidetty tuttuun tapaan lokakuun alussa. Tapahtuma avattiin silloin aamukuudelta rummuttamalla raatihuoneen ikkunasta ”markkinarauha” ja lukemalla maistraatin markkinajulistus.
Loppuviikolla 5.-6.10. Kauppatorille ja Alisellekadulle odotetaan lähes 100 myyjää ja ennätysmäärää kävijöitä. Monipuolisessa markkinatarjonnassa on kaikkea pärekoreista maustekalaan ja nokipannukahvitkin! Markkinatunnelmaa luo lauantaina haitarimuusikko sekä tapahtuman juontaja ja jututtaja. Lapsille on kivaa ohjelmaa, laulatusta, askartelua, maalausta sekä pomppulinna. Myllymuori laulattaa tasatunnein sekä teettää syötävän hyviä juureshahmoja. Laulusettien jälkeen maalauspaja (säävaraus).

Kaupungin tapahtumateltassa, torin leikkipuiston kupeessa, on markkinaselfie kilpailu, johon järjestäjät toivovat runsasta osanottoa! Palkintona on kolme sadan euron lahjakorttia kivijalkaliikkeisiimme. Mukaan pääsee jakamalla kuvan Uudenkaupungin palvelut Facebook-ryhmään. Tällä halutaan tuoda esiin Uudenkaupungin palveluita – ryhmä on näyteikkuna kaupungin tarjontaan, siellä keskustellaan, seurataan uutisia ja julkaistaan juttuja.

Liikenteenohjaukseen on tulossa muutoksia jo torstai-illasta 4.10. alkaen – katuja suljetaan markkinoiden ajaksi: Alinenkatu välillä Liljalaaksonkatu – Rauhankatu ja Koulukatu välillä Ylinenkatu – ns. Instumentariumin liittymä. Lisäksi torin pysäköintialue on markkinoiden käytössä. Pysäköidä voi mm. kaupunginlahden rannassa, Leijonapuistossa, os. Sorvakon Rantatie ja jäähallin pysäköintialueella, os. Koulupolku 1. Pysäköinti on kaupungissa maksutonta.

Markkinaohjelma (muutokset mahdollisia):

Perjantai 5.10. klo 8-18
Paikalla tuttuja myyjiä ja uusia tuttavuuksia. Täällä on hienoa tehdä löytöjä sekä itselle, että lahjaksi. Keskustan liikkeillä on hyviä markkinatarjouksia!

Lauantai 6.10. klo 8-16
Hyvän mielen markkinatunnelma jatkuu ja teltassa ohjelmaa lapsille. Päivi Sappinen juontaa ja jututtaa väkeä.

Ohjelma Uusikaupunki-teltassa
klo 10.00 Myllymuori ja laulavat perunat
klo 10.30 Haitarimusiikkia à la Tero Vall
klo 11.00 Myllymuori pistää polkaksi
klo 11.30 Markkinatunnelmaa à la Tero Vall
klo 12.00 Myllymuori ja laulavat porkkanat-laulusetti
klo 12.30 Haitaripotpuri à la Tero Vall
klo 13.00 Myllymuori rokkaa ja räppää
klo 13.30 Haitarilla à la Tero Vall

Tervetuloa viettämään hauskaa syyspäivää!

 

Kaupungin tiedote