Kosketuksia avautuu perjantaina

Runonkulman Galleriassa avautuu perjantaina uusi näyttely. Elisa Haapasalon ja Aija Ikamon alias Kaija Ikäheimon yhteisnäyttely Kosketuksia on esillä lokakuun loppupuolelle asti.

Kaija Ikäheimo tekee mielellään usean teoksen kokonaisuuksia.

Lokalahtelaisen Elisa Haapasalon töitä on Runonkulman Galleriassa nähty ennenkin, mutta turkulainen Kaija Ikäheimo on täälläpäin uusi tuttavuus. He ovat Haapasalon kanssa opiskelutovereita helsinkiläisestä Kuvataidekoulu Alfasta ja yhteistä heillä on myös ammatin kautta.

– Molemmat käytämme paljon värejä, mutta värimaailmamme on kuitenkin erilainen. Elinalle luonto on tärkeä, minä maalaan myös ihmisiä ja ehkä enemmän kokeilen erilaisia materiaaleja, kertoo Ikäheimo.

Ikäheimo maalaa öljyllä ja akryyleillä perinteisen kankaan ja vanerin lisäksi myös pleksille ja se tuo töihin mielenkiintoista kuulautta ja hehkua. Näyttelyssä on myös hänen esinekollaasejaan.

 

-Kosketuksia-nimi sopii töilleni hyvin, maalaan aina jotain joka koskettaa minua ja toivottavasti myös katsojaa. Useissa teoksissani on puita ja puut ja metsä ovat minulla monella tapaa tärkeitä, sanoo Haapasalo.

Elisa Haapasalon maalaus.

Hän kulkee paljon metsissä nauttien metsän äänistä ja tuoksuista ja puut ovat kuin eläviä olentoja, paitsi että ne eivät liiku. Ne symbolisoivat vakautta ja lujuutta.

Haapasalon työt ovat pääasiassa tehty akryyli- ja öljyväreillä. Mielenkiintoisen lisän joihinkin töihin tuo rosoisuus, jonka hän on saanut aikaan mm. sahanpurulla.

– Maalaan ryöpsähdyksittäin, joskus voi mennä muutama kuukausikin, etten teen mitään ja sitten taas tulee innostus ja maalaan joka päivä.

 

Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset ovat perjantaina kello 18 ja siihen voi muuten käydä tutustumassa lokakuun 27. päivään asti Runonkulman Gallerian aukioloaikoina eli keskiviikkoisin kello 16-19 ja lauantaisin kello 11-15.

Runonkulman Galleriahan sijaitsee osoitteessa Ylinenkatu 38B.

Artikkelikuva: Elisa Haapasalo takanaan kaksi näyttelyssä esillä olevaa työtä.

Kaija Ikäheimo.