Sunnuntaina alkaa hiihtokausi

Vahterusringissä on viime viikot ahkeroitu kuumeisesti, jotta hiihtobaana olisi hyvässä kunnossa, kun kausi alkaa sunnuntaina. Torstaina lunta puuttui vielä muutamalta pätkältä, mutta lumen teko on pääosin sujunut suunnitelmien mukaan.

Viime syksynä Vahterusringissä tehtiin ensimmäistä kertaa lunta itse eli putken pohjan lämpötila laskettiin pakkasen puolelle ja vettä suihkuttamalla luotiin jääkerros, josta sitten lumi höylättiin.

Tänä vuonna tekniikka oli jo tuttua ja myös laitteistoa oli entisestään viilattu ja parannettu.

 

Hieman lämmin syksy vaikeutti jään muodostumista, mutta kun jään teko aloitettiin ajoissa ja sää viime päivien aikana on viilentynyt, niin jäätä on nyt selvästi enemmän kuin viime syksynä.

Jäästä on sitten höylätty lunta ja sitäkin on tarkoitus tehdä hieman enemmän kuin viime syksynä.

Kun lumikerros on tarpeeksi paksu, ajetaan se tasaiseksi ja viimeisenä toimenpiteenä lumibaanan reunoihin ajetaan perinteisen hiihtotavan ladut.

Ennen hiihtokauden alkua on myös kuntopuoli pistetty kuntoon ja mm. pesty.

 

Hiihtokausi alkaa siis sunnuntaina, kello kuusi pääsee aiemmin hankitulla kortilla sisään. Infopiste aukeaa viikonloppuisin kello 10, jolloin myös ilman korttia olevat pääsevät sisään.

Aukioloaika on saman kuin viime kaudella, eli kortilla pääsee putkeen joka päivä kello 6-22. Infopiste on viikolla auki kello 10-18 ja viikonloppuisin kello 10-14.

Myöskään maksuihin ei ole tullut korotuksia ja suksien lainaus- ja huoltopiste toimii vanhaan tapaan.

 

Artikkelikuva: Torstaina osa kierroksesta oli vielä pelkkää jäätä, mutta sunnuntaina ladut ovat kunnossa.

 

Myös kuntoilupuoli on pistetty talvikautta ajatellen kuntoon ja alusta on mm. koneellisesti pesty puhtaaksi.