UPK päätti vierastappioon

UPK:n kausi päättyi torstaina Naantalissa reiluun 0-4-tappioon paikallisen VG-62:n kakkosjoukkueelle. Sarjatilanteen kannalta ottelulla ei ollut merkitystä, sillä UPK:n kakkossija vitosdivarin lohkossaan oli varmistunut jo aiemmin.

UPK oli Naantalissa pienellä joukkueella, sillä vaihtopelaajia oli mukana vain yksi. Ensimmäinen jakso oli vielä maaliton, mutta kotijoukkue teki heti toisen jakson alkuun maalin ja tunnin kohdalla ratkaisi lopullisesti kolmella nopealla maalilla.

 

Lohkon voittaja oli selvillä jo ennen kauden alkua. TPS keräsi vitosdivarissa maanneeseen kakkosjoukkueeseensa sellaisen porukan, että muilla ei ollut sanan sijaa.

TPS voitti kaikki kauden pelinsä, maaliero oli lopulta murskaava 98-14. Ainoan kerran se oli todellisissa vaikeuksissa Pallokentällä, kun UPK johti vielä kymmenen minuuttia ennen loppua maalilla, mutta senkin TPS käänsi loppuhetkillä voitokseen.

UPK:lla kauden alku oli hieman tahmeaa, mutta kesäkuun lopussa alkoi kuuden peräkkäisen voiton ja yhden tasapelin putki, joka nosti UPK:n kakkoseksi.

Oikeastaan voittoja oli putkessa kahdeksan, mutta kun Mynämäen Pallo ei syksyllä saanut enää UPK-peliin joukkuetta kasaan, se tuomittiin pudonneeksi ja kaikki sen pelaamat ottelut mitätöitiin.

 

Kauden viidestä viimeisestä pelistä UPK voitti vain sarjasta pudonneen Ihoden Kirin, lisäksi pistetili karttui yhdellä tasapelillä, mutta tappioita tuli kolme.

Kauden 18:sta pelistä UPK voitti yhdeksän, pelasi neljä tasan ja hävisi viisi. Kauden tehokkain oli Severi Marttila, joka oli mukana 14:ssä pelissä tehden niissä 15 maalia. Eemeli Salin oli mukana kahdeksassa pelissä, tuloksena 11 maalia.

Kauden aktiivisin oli Lauri Helminen, joka oli mukana 15 ottelussa.

 

Artikkelikuva: UPK piti kotikentällään tiukoilla lohkon voittanutta TPS:n kakkosjoukkuetta, mutta hävisi loppuhetken maalilla.