UJK painosti ja voitti

UJK:n naiskiekkoilijat jatkoivat pisteiden saalistusta Mestiksen karsintasarjassa. Tänään vieraaksi saapunut Panelian Raikas oli totutun hankala vastustaja, mutta joutui taipumaan kolmen kärjessä jatkavalle UJK:lle numeroin 3-2, erät 1-1, 2-0, 0-1.

Ensimmäinen kymppi oli tunnustelua. UJK oli hallitsevampi, mutta ei kyennyt luomaan selviä maalipaikkoja, kunnes Emmi Metsä-Tokila osui Pinja Koskisen ja Sara Hyytiän esityön jälkeen ajassa 11:03.

Maalin jälkeen on aina vaaran paikka ja niin kävi nytkin. Vieraat tasoittivat vain 18 sekuntia myöhemmin. UJK pääsi hetikohta maalin jälkeen ylivoimalle, mutta ei onnistunut. Erän lopussa puolestaan PaRa sai yrittää pelaajan ylivoimalla, mutta tuloksetta sekin.

 

Toisen erän alku oli tasaista, molemmat saivat aina hetkesi hallinnan ja pyörittivät kiekkoa toisen maalilla, mutta maalit jäivät tulematta.

28. minuutilla UJK lopulta onnistui. Mette Karrun laukauksen PaRan molari torjui, mutta Pinja Koskinen oli maalin edessä tarkkana ja napautti irtokiekon verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin UJK siirtyi jo kahden maalin johtoon. Maali oli Veera Lindrothin yksilösuoritus. Hän sai nappasi PaRan maalin takana kiekon PaRan puolustajalta, luisteli puoliympyrän maalin eteen ja onnistui tarkassa laukauksessaan.

UJK sai erän lopulla vielä muutaman ylivoimatilanteen, mutta nyt kuviot eivät olleet kunnossa, laukaisupaikkoja ei saatu aikaan ja olipa PaRa karata alivoimalla maalintekoon.

 

Päätöserä oli tapahtumien suhteen köyhä. UJK hallitsi lievästi, mutta PaRa sai välillä vaarallisen pyörityksen UJK:n maalille. Erän puolivälin jälkeen UJK sai yrittää ylivoimalla, mutta tulos oli heikko.

Lopussa vieraat saivat vähän otetta pelistä ja puolitoista minuuttia ennen loppua UJK:n vartiointi petti. PaRan hyökkääjä pääsi keskialueelta läpi ja onnistui huijaamaan maaliin viimeiseksi eräksi tulleen Annika Rivaston.

Maali herätti UJK:n ja se pitikin kiekkoa lähes koko loppuajan eikä antanut PaRalle mahdollisuutta ottaa maalivahtia pois ja yrittää tasoitusta sitä kautta.

 

UJK pysyi voitolla sarjassa kolmen parhaan joukossa. HIFK johtaa, se on voittanut kaikki neljä peliään ja UJK:n kanssa yhdeksässä pisteessä on kaikki kolme peliään voittanut APV Alavudelta.

UJK jatkaa pelejään reilun viikon kuluttua kotihallissa. Ottelu Salo HT:tä vastaan alkaa 13.10 kello 18:15. Salo on pelannut vasta kaksi peliä ja hävinnyt ne molemmat.

 

Artikkelikuva: Emmi Metsä-Tokila (vas) avasi UJK:n maalitilin, Ronja Kaupinsalo pelasi varman pelin puolustuksessa.