UJK:n hidas sytytys maksoi kaksi pistettä

UJK:n tämänpäiväinen toinen kotiottelu jääkiekon kolmosdivarissa käynnistyi sekin huonosti. Seitsemässä minuutissa vierasjoukkue Luvian LuKi johti 3-0 ja UJK oli koko ajan myöhässä. Ryhtiliike ja Juuso Kantolan tehoilta pelasti UJK:lle lopulta pisteen pelin päättyessä 5-5, erät 0-3, 4-1 ja 1-1.

Vieraat olivat selvästi valmiimpia peliin. Liike oli hyvää ja UJK ei saanut omia hyökkäyskuvioitaan toimimaan ja joutui avauserässä monta kertaa luovuttamaan kiekon vieraille summittaisena purkukiekkona.

Erän puolivälin jälkeen vieraille tuomittiin kakkonen ja sen avulla UJK alkoi saada pelistä otetta. Maalia se ei avauserässä vielä tuonut, mutta myös vieraiden kenttäpuoliskolle alkoi syntyä säpinää.

 

Toisen erän UJK aloitti alivoimalla, mutta sen jälkeen alkoi hallita peliä. UJK pääsi ylivoimalla ja pyöritti hyvin, mutta ei maalia. Ylivoiman jälkeen UJK:n pyöritys jatkui, mutta ehkä hieman uskaliaasti. LuKi pääsi UJK:n kiekonmenetyksen jälkeen 2-1-ylivoimahyökkäykseen ja hyödynsi sen.

Maali ei kuitenkaan katkaissut hyvään pelihuumoriin päässeen UJK:n yritystä. Seuraava ylivoima juuri ennen pelin puoliväliä toi sitten jo tulostakin, Toni Riekko tarjoili maalin takaa kauniin lätyn maalille ja Akseli Laaksonen nikkasi kiekon verkkoon.

Sitten alkoi Juuso Kantolan show. Jo alkupelissä Juuso oli muutaman kerran päässyt yrittämään vetoaan, mutta laukaukset olivat painuneet ohi tai LuKin maalivahdin haltuun.

32. minuutilla Juuso sai vauhtiin syötön Toni Riekolta. Siniviivan alta lähti kova ja tarkka lämäri, joka upposi ilman maskia vieraiden maaliin.

Pari minuutta myöhemmin UJK pyöritti, Juuso sai kiekon Simo Sepältä ja taas siniviivan alta lähti kova ja tarkka veto verkkoon, nyt ranteella.

LuKi otti tässä vaiheessa aikalisän ja pääsi hetkeä myöhemmin yrittämään ylivoimalla, mutta nyt UJK:lla ei ollut suuria vaikeuksia.

Pari minuuttia ennen erätaukoa Juuso täydensi hattutemppunsa, tällä kertaa vuorossa oli taas lämäri ja paikka oli vanha tuttu, pari metriä siniviivalta vastustajan maalille.

 

Päätöserässä UJK jaksoi painaa ja hakea voittomaalia. Kylmä suihku tuli 47. minuutilla. LuKi pääsi UJK:n pyörityksen jälkeen nopeaan ja onnistui maalinteossa.

UJK pääsi erän puolivälissä ylivoimalle. Se oli jo päättymässä, kun, arvatkaa kuka, nousi oikealta ja pienestä kulmasta lähti tulinen ranneveto LuKin maalin ylänurkkaan.

Lopussa molemmilla oli vielä ratkaisupaikka, LuKilla useampikin, mutta UJK:n maalissa pelannut Jesse Vuorinen esitti muutaman tyylikkään hanskakaappauksen ja pelasti pisteen.

 

Neljän maalin lisäksi Juuso Kantola oli mukana myös UJK:n ensimmäisessä maalissa toisena syöttäjänä eli illan pisteet 4+1. Edellisessä vieras pelissä Juuso merkkautti 3+1, joten voisi sanoa, että hän on liekeissä.

Toni Riekko oli neljässä maalissa mukana syöttäjänä.

UJK pelaa seuraavaksi kaksi vieraspeliä, 13. päivä Paraisilla ja 14. päivä Kankaanpäässä. Seuraava kotiottelu on 21. päivä Tarvasjokea vastaan.

Sarjatilanteesta ei vielä kannata puhua, sillä joku joukkue on ehtinyt pelata jo neljä peliä, mutta iso osa vasta kaksi.

 

Artikkelikuva: Katse ylänurkkaan, ranteet lukkoon ja verkko pöllähtää.