USB:n C-pojille tappiot viikonlopun peleistä

USB:n salibandyn ykkösdivarissa pelaavat C-pojat pelasivat viikonloppuna kaksi kotipeliä Laitilassa. Molemmissa peleissä USB oli hyvin mukana ja ajoittain hallitsi selvästikin, mutta pienet virheet kostautuivat ja tuloksena oli kaksi tappiota.

Lauantaina USB kohtasi Helsingin seudulta olevan M-Teamin. Se onnistui avausmaalissa jo toisella peliminuutilla, mutta USB vastasi kahdelle erän puolivälissä, maalintekijöinä Henri Hakala ja Julius-Antton Aalto.

Toinen erä oli selvästi vieraiden, se voitti erän 3-0. USB tuli vielä viimeisessä erässä maalin päähän Henri Hakalan tavallisella ja Jami Lehtisen ylivoimamaalilla, mutta M-Team hyödynsi myös oman ylivoimansa ja viimeisen se teki tyhjiin USB:n pelatessa uhkapeliä.

Loppunumerot M-Teamille siis 7-4.

 

Sunnuntain peli Jyväskylän Happeeta vastaan alkoi melkoisella maali-iloittelulla. Vieraat karkasivat neljässä minuutissa 3-0 johtoon, USB vastasi ja seitsemän minuutin pelin jälkeen oltiin 3-3:ssa.

Vieraat tekivät erän lopulla vielä kaksi maalia ja repäisivät johdon, joka lopulta riitti loppuun asti.

Toinen erä pelattiin tasan. Happee johti pahimmillaan jo 8-4, mutta USB:n kiri erän lopussa hyvin ja pääsi kahden maalin päähän tilanteeseen 8-6.

Päätöserän alku oli USB:ltä hyvää peliä ja kavennusmaali oli useaan otteeseen lähellä. Maalin päähän nouseminen olisi voinut hermostuttaa vieraat ja muuttaa pelin luonteen, mutta ei kun ei.

Erän puolivälissä Happee onnistui jälleen kahdesti, USB kavensi ylivoimalla ja pääsi vielä uudelleen ylivoimalle, mutta vieraat iskivät neljällä viimeisen niitin ja pääsivät taas neljän maalin johtoon.

Lopussa USB hyödynsi nopeasti ylivoimansa ja niin päädyttiin loppunumeroihin 11-8.

 

Joukkueet olivat hyvin tasaisia, mutta merkittävää oli, että Happee teki suurimman osan maaleistaan maalin läheltä, USB taas kaukolaukauksilla.

Happee syötteli kyllä hyvin, mutta miehet maalin kulmilla ja edessä olisi pitänyt paremmin pitää irti pallosta. Syötöstä tehtyjen maalien lisäksi Happee teki muutaman maalivahdista ponnahtaneesta pallosta ja niissäkin puolustajien olisi pitänyt olla tarkempia.

Happeen puolustus taas ei juuri tilaa maalin edessä antanut eikä USB kyennyt syöttöpelillä luomaan montakaan avointa paikkaa. Kaukovedot sen sijaan upposivat hyvin.

USB:n maalintekijöitä oli yhtä monta kuin maalejakin. Henri Hakala, Wilho Kytöhonka ja Aatu Rusanen keräsivät kolme tehopistettä yhdestä maalista ja kahdesta syötöstä.

Maalissa Eero Lehtinen torjui 33 kertaa, Happeen maalivahdille laskettiin 33 torjuntaa.

 

USB on pelannut neljä peliä ja voittanut niistä yhden. Kolme tappiota ovat kuitenkin tulleet sarjan suurimmille suosikeilla ja sekä Happee, M-Team ja kaksi viikkoa sitten USB:n voittanut ÅIF/PSS ovat kaikki edelleen tappioitta sarjan neljän parhaan joukossa.

USB kohtaa ensi viikon lauantaina Loimaalla TPS:n ja seuraava kotiottelu Laitilassa on 20.10. Vastustajaksi tulee edelleen tappioitta oleva RSS Panthers/FoSu eli se neljäs kärkinelikosta, jota USB ei vielä ole kohdannut.

 

Artikkelikuva: Taistelua USB:n maalin tuntumassa.

Happeen pelaajat saivat turhan usein olla maalilla ilman häirintää,, tämän tilanteen tosin Eero Lehtinen USB:n maalissa selvitti.
Matias Sjöroos (97) teki maalin, mutta ei tästä tilanteesta.