Miesten vitosdivari käynnistyi Pohitullin turnauksella

Salibandyn vitosdivarin länsirannikon alueen lohko 13 eli ns. Vakka-Suomen lohko käynnistyi tänään Pohitullissa pelatulla turnauksella. Uudenkaupungin joukkueet aloittivat lupaavasti, neljästä pelistä tuli kolme voittoa.

Aamun avauspelissä turnauksen järjestänyt USB kohtasi Nousiaisten Ryhdin kakkosen. Ryhti avasi maalihanat, mutta USB tuli ensimmäisessä erässä tasoihin, toisessa siirtyi johtoon ja päätöserän kahdella maalilla nappasi sarjapisteet lukemin 4-1.

Heti seuraavassa pelissä oli tulessa KaPa, joka sai vastaansa Säkylän Karhu-Koplan kakkosjoukkueen. Se aloitti maalien teon ensimmäisen erän lopulla, mutta KaPa voitti toisen erän 3-0 ja viimeisen 2-1 eli maalein 5-2 pisteet KaPalle.

 

Tunnin tauon jälkeen KaPa asteli jälleen parketille, nyt vastassa oli USB:n aamulla voittama Ryhti. KaPa aloitti terävästi ja johti avauserän jälkeen jo 3-0. Vieraat kavensivat toisessa erässä maalilla, mitta kolmannessa KaPa siirtyi turvalliseen 4-1 johtoon.

KaPa sai päätöserässä rankkarin, joka epäonnistui ja lopussa se sai pelata pitkään ylivoimalla, mutta KaPan maalin sijasta vieraat pääsivät kuittaamaan viimeisellä minuutilla alivoimalla loppunumerot 4-2.

Päivän viimeinen peli pelattiin USB ja Vehmaan Bullsin kakkosen välillä. Siinä ratkaisu venyi aivan pelin viime sekunneille. USB aloitti hyvin ja siirtyi 2-0 johtoon, mutta Bulls tasoitti vielä ensimmäisen erän lopulla ja toisen alkupuolella siirtyi puolestaan 4-2 johtoon.

USB kavensi toisen erän lopulla, mutta kolmannessa Bulls venytti eron jälleen kahteen maaliin. USB kavensi päätöserän puolivälissä ja kolme minuuttia ennen loppua tuli ylivoimalla tasoihin.

Kaiken lisäksi Bulls otti vielä jäähyn, mutta Bullsin ykkösjoukkueessa vielä viime kaudella kakkosdivarissa pelanneet Taneli Mäkitalo ja Jussi-Pekka Mäkelä taituroivat kahdeksan sekuntia ennen päätöstä Bullsille voittomaalin.

 

KaPan päivän tehokkain oli Ilkka Penttilä, joka teki maalin ja syötti kaksi. USB:n tehopelaaja taas oli Tomi Salo, joka osui kolme kertaa ja sai tililleen lisäksi kaksi syöttöpistettä.

Bulls voitti KaPan tavoin päivän molemmat pelinsä ja ne muodostavat ensimmäisen päivän jälkeen lohkon kärkiduon.

Lohkon pelit jatkuvat kahden viikon päästä Mynämäen HaNi-hallissa pelattavalla turnauksella. Siellä päivän kohokohtana on KaPan ja USB:n kohtaaminen.

 

Artikkelikuva: Mustapaitainen USB voitti avauspelissä Nousiaisten Ryhdin, mutta kärsi toisessa pelissä niukan tappion Vehmaan Bullsin kakkosella.

Valkopaitainen KaPa aloitti vitosdivarin kahdella voitolla.