KaPa taisteli cupissa kahdeksan joukkoon

KaPa jatkaa Suomen cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Tänään Pohitullissa pelattu kolmannen kierroksen ottelu ykkösdivarin Steelersia vastaan piti yleisöä jännityksessä loppuun asti, mutta KaPan minuuttia ennen loppua tekemä maali ratkaisi jatkopaikan lukemin 5-4.

Ensimmäinen erä oli maalirikas. KaPan Essi Kutila laukoi maalin jo toisella minuutilla, syöttäjänä Emmi Luukkala. Steelers tasoitti melko nopeasti, mutta kahdeksan minuutin kohdalla KaPa meni taas johtoon, tekijänä Juulia Peura, syöttäjänä Emilia Hakanpää. Tämänkin maalin vieraat kuittasivat melko nopeasti.

Sitten nähtiin kaksi hyvää yksilösuoritusta. Liina Hyytiä karvasi pallon Steelersin maalin takana, nousi etunurkalle ja ujutti pallon maalivahdin jalkojen välistä maaliin.

Ja aivan erän lopulla Juulia Peura tuli maalin takaa väkisin maalin eteen ja napautti KaPan kahden maalin johdon.

 

Ensimmäinen erä oli kokonaisuutena KaPan hallintaa, toisessa ykkösdivarijoukkue alkoi saada peliään kulkemaan. KaPa ei joutunut mitenkään paniikkiin, vaan puolusti hyvin ja hyökkäsi vaarallisesti.

Steelers kuitenkin oli aavistuksen hallitsevampi ja onnistui tekemään erän ainoan maalin erän puolivälin paikkeilla. Loppuerän aikana kumpikin sai yrittää kaksi minuuttia ylivoimalla, mutta jäähyt kuluivat tuloksetta.

 

Päätöserä alkoi KaPalta huonosti, kun Steelers teki hieman halvan tasoitusmaalin jo erän toisella minuutilla. Sen jälkeen alkoi hurja taistelu. Molemmat hyökkäsivät vauhdilla jatkopaikka silmissään ja tilanteita syntyi molemmille maaleilla tiuhaan.

KaPa sai lopussa paremman otteen ja Steelers otti aikalisän kolmisen minuuttia ennen loppua. Se ei tilannetta muuttanut, KaPa jatkoi hyökkäyksiään ja palkinto tuli minuutti ennen loppua.

Liina Hyytiä nousi Steelersin kenttäpuoliskolle, hämäsi laukausta, mutta lähettikin kovan ristisyötön toiselle laidalle Liina Rantaselle, jonka veto suoraan syötöstä painui maaliin ja räjäytti Pohitullin.

Steelers otti lopussa maalivahdin pois ja pyöritteli, mutta paras paikka oli lopulta KaPalle. Maali jäi kuitenkin tekemättä, mutta se ei haitannut, sillä jatkopaikka oli taskussa.

 

Artikkelikuva: Liina Hyytiä (vas.) on juuri sujauttanut pallon Steelersin maaliin ja tuuletus on sen mukainen, maalin edessä Riikka Laato rientää onnittelemaan.

 

KaPan maalivahti Ruska Kerttula oli elementissään ja aktiivisella pelillä esti monta vastustajan yritystä.