Hallitus ei tehnyt vielä esitystä veroprosenteista

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus ei tehnyt vielä esitystä ensi vuoden veroprosenteista. Asiasta keskusteltiin ja kokouksessa tehtiin myös esitys prosenttien pitämisestä ennallaan, mutta lopulta asia päätettiin siirtää ensi maanantain kokoukseen.

Tuloveroprosentin osalta ei erimielisyyksiä ole, vaan se säilynee ennallaan eli 20,75 prosentissa.

Sen sijaan kiinteistöverooihin kaupunginjohtaja ehdotti korotusta muutaman prosenttiyksikön sadasosan verran. Korotuksen avulla kiinteistöveron tuotto nousisi ensi vuonna noin 250 000 eurolla.

Ehdotus sisälsi yleisen kiintoveroprosentin noston 1,03:sta 1,06:een, vakituisen asunnon kiinteistöveroprosentin noston 0,45:stä 0,49:ään ja muiden kuin vakituisten asuntoja prosentin noston 1,12:sta 1,16:een.

 

Kaupunginhallituksessa kokoomuksen Raimo Löfstedt ehdotti, että prosentteja ei koroteta, vaan em. 250 000 euroa hankitaan osin myymällä kiinteistöjä ja osin palvelukeskusten budjetista.

Löfstedtin ehdotusta kannattivat Birgitta Runola, Merja Koski, Juha Nevavuori, Johanna Kutila ja Mika Sjöblom.

Tämän jälkeen sdp:n Jaana Reijonsaari ehdotti asian siirtämistä seuraavaan kokoukseen ja yhteisen herramiessopimuksen perusteella kaikki suostuivat pyyntöön.

Hallitushan ei tee lopullista päätöstä veroprosenteista, vaan ne päättää valtuusto. Lain mukaan kunnan on ilmoitettava veroprosentit marraskuun 17. päivänä. Valtuuston seuraava ja ainoa kokous ennen em. eräpäivää on 29.10.