Rantakadun kerrostalo odottelee edelleen rakentamista

Rantakadun ja Liljalaaksonkadun kulmassa on tontti valmiina kerrostalolle, mutta työkoneita ei vielä näy. Rakennuttaja Lehto Group sanoo, että nyt odotellaan tuloksia ennakkomarkkinoinnista, jotta pankin lainajärjestelyille vaatima 50 prosentin myyntiosuus tulevista asunnoista täyttyy.

Tontille rakennettava talo, Asunto Oy Uudenkaupungin Liljanranta, sai aikanaan ennätysmäisen kiinnostuksen aikaan ja taloa markkinoivan Kiinteistöspesialistin esittelytilaisuudessa vuosi sitten esitteet loppuivat kesken. Ennakkovarauksia tehtiin yhtiön mukaan yli 60 prosentille asunnoista.

Asia lähdettiin viemään eteenpäin, mutta hanke vaati myös kaavamuutoksen ja rakennuttaja halusi vielä varmistaa nopean käyntiinlähdön poikkeamisluvalla.

Poikkeamislupa myönnettiinkin kesällä. Tontilla piti tehdä kesällä myös arkeologisia kaivauksia ja maaperästä löytyi myös epäpuhtauksia, mutta Museoviraston tutkimukset on tehty ja epäpuhdas maaperä poistettu.

 

– Kaikki muu tosiaan on kunnossa ja asuntoja markkinoivalla Kiinteistöspesialistilla on varauksia kyllä yli vaadittavan 50 prosentin, mutta lopullisia kauppakirjoja ei vielä ole tarpeellista määrää, kertoo hankepäällikkö Jussi Litja Lehto Groupilta.

Vaatimuksen siitä, että yli puolet asunnoista tulee olla myytynä ennen rahoituksen myöntämistä, on asettanut rahoittava pankki. Kyseessä on ns. RS-rahoitus, jota yleisesti nykyään käytetään, mutta sen ehdot ovat rahoittajakohtaisia.

Litjan mukaan rakentamiseen voidaan ryhtyä nykytekniikan ansiosta mihin aikaan vuodesta tahansa eikä talven lähstyminen ole ongelma, jos muuten asiat tulevat kuntoon.

 

Pörssiyhtiö Lehto Group on viime aikoina ollut julkisuudessa, kun se antoi tulosvaroituksen, jossa arvelee tämän vuoden liikevaihdon ja tuloksen olevan aiemmin ennakoitua pienempiä.

Sen osake on alkuvuoden aikana menettänyt yli puolet arvostaan.

 

Artikkelikuva: Kerrostalon tieltä purettiin vanha puurakennus jo kesäkuussa.