UJK:n naisille tappio kärkipelissä

UJK:n naiskiekkoilijat kohtasivat tänään kotihallissa lohkon kärjessä yhdessä HIFK:n kanssa majailevan Alavuden APV:n. APV oli selvästi kovin syksyn vierasjoukkueista ja kykeni viimeisessä erässä ratkaisemaan pisteet itselleen kahdella nopealla maalilla. Loppunumerot 1-4, erät 1-1, 0-1, 0-2.

APV tuli alusta asti kovaa kiinni ja alkuminuutit olivatkin sen pyöritystä. UJK ei oikein keksinyt keinoja, miten kiekkoa saisi hallitusti vietyä vastustajan puoliskolle.

Avausmaalin APV teki kahdeksannella minuutilla ylivoimalla.

Sen jälkeen vieraille vihellettiin nopeaan tahtiin kaksi jäähyä ja UJK pääsi toista minuuttia yrittämään viidellä kolmea vastaan. Maalinteko ei onnistunut, mutta jotenkin UJK peli avautui ja loppuerä oli tasaista yritystä. UJK onnistui tasoituksessa 14. minuutilla. APV:n maalivahti torjui Netta Viitasalon laukauksen, mutta Veera Siivonen iski paluukiekon verkkoon.

 

Toisessa erässä oli vauhtia ajoittain vähän liikaakin ja kiekko karkaili usein vastustajalle. Molemmilla oli paikkansa, mutta erän ainoan maalin teki APV, joka b-pistealoituksen jälkeen pääsi laukomaan hyvästä paikasta.

UJK oli ajoittain vaikeuksissa liukkaiden vieraiden kanssa ja saikin kaksi jäähyä, mutta neliö toimi hyvin ja Janina Rivasto hoiti loput.

 

Päätöserässä UJK jaksoi painaa ja saikin hyviä tilanteita vastustajan maalille. UJK kesti yhden kakkosen ja erän puolivälin jälkeen pääsi itse ylivoimalla. Maali oli lähellä, mutta ratkaisupaikoissa tehot puuttuivat ja myös APV:n maalivahti oli hyvässä vireessä.

Heti jäähyn päättymisen jälkeen peli ratkesi APV:n kahteen maaliin.

UJK sai päätöserässä enemmän laukauksia kohti maalia kuin APV, mutta kokonaisuutena APV oli hallitsevampi. Ero ei kuitenkaan ollut suuri ja avopaikkoja UJK:lla oli aivan tarpeeksi voittoon asti, mutta viimeistely ontui.

 

APV siirtyi yksin sarjan kärkeen, mutta kolme pistettä perässä oleva HIFK on pelannut ottelun vähemmän. UJK on puolestaan HIFK:sta kolme pistettä perässä, neljäntenä oleva Rockets on kuusi pistettä UJK:sta, mutta pelannut ottelun enemmän.

UJK:n seuraava peli on marraskuun 4. päivä kotikentällä, vastaan tulee Panelia, jonka UJK on jo kaksi kertaa tällä kaudella voittanut.

 

Artikkelikuva: Janina Rivasto torjui UJK:n maalilla 48 laukausta.