Ura näytti heittopelin mallia

Korihaiden illan peli sarjanousija Kaarinan Uraa vastaan oli todellista heittopeliä. Kumpikin heitti lähes sata kertaa, joista parisenkymmentä vapariviivalta. Ja kun heittomäärät ovat suhteellisen tasoissa, ratkaisee tarkkuus ja se oli vierailla tänään selvästi parempi. Loppunumerot Uralle 108-90.

Ensimmäinen viisi minuuttia oli molemmilta virheiden sävyttämää ja se mentiin tasatahtiin. Sen jälkeen Ura sai pelistä otteen, alkoi osua kolmosilla ja voitti ensimmäisen kympin seitsemällä pisteellä. Korihait teki vain 14 pistettä ja erityisen hankalaa pisteiden teko oli korin alta Uran pitkien miesten hallitessa ilmatilaa.

Toinen jakso oli ensimmäisen toisinto, tosin nyt Ura repi alkujakson aikana eron noin 15 pisteeseen ja piti sen loppujakson ajan siinä.

Korihait oli alkupuoliskolla selvästi epätarkempi heitoissa ja hävisi levypallot selkeästi 18-25.

 

Kauhulla odotettiin, mitä se kuuluisa kolmas kymppi tuo, kun muutenkin tappiolukemat olivat selvät, mutta nyt se olikin Korihait, jonka peli rullasi.

Uran Pyry Rainamaa loukkasi kätensä jakson alkupuolella ja ehkä sekin hieman sekoitti vieraiden peliä.

Joka tapauksessa Korihait voitti jakson alun 16-6 ja pääsi siis viiden pisteen päähän. Kirin maestroina häärivät Mario Edwards ja Topias Kuukkanen.

Siihen kiri kuitenkin lopahti, heittopeli alkoi hieman takkuilla ja kun Ura edelleen vei suuren osan levypalloista, niin ero alkoi jälleen kasvaa.

Korihait voitti kyllä kolmannen kympin kahdeksalla pisteellä, joten ero päätösjaksolle mentäessä oli enää seitsemän pistettä, mutta kolmannen jakson loppu enteili jo vaikeuksia.

 

Neljäs jakso oli Uran näytöstä. Korihait ei päässyt korin alle senkään vertaan kuin alkupelissä ja kolmoset menivät ohi, Uran pitkät miehet taas napsivat levypallot ja nostelivat korin alta helppoja kakkosia ja kun Uran kaukoheittopelikin sujui, niin ero kasvoi jo lähelle 30 pistettä. Lopussa pelin ratkettua Korihait pääsi hieman kaunistelemaan lukemia.

 

Ura heitti kakkoset 56 prosenttisesti ja kolmoset 46 prosenttisesti, Korihaiden tarkkuus oli reilu kymmenen pykälää heikompi. Levypallot Ura vei 50-37.

Topias Kuukkanen pelasi reilu 31 minuuttia ja teki 26 pistettä, 11 kolmosesta osui kuusi, hänelle myös viisi levypalloa. Mario Edwardsille 10 syöttöä ja 15 pistettä, Brian Colemanille hyvällä tarkkuudella 19 pistettä.

Brandon Conley osoitti ajoittain samoja taudin oireita kuin viime kauden murheenkryyni Juan Pattillo, hyökkäyskorilla käsien levittelyä epäonnistuneen suorituksen jälkeen ja puolustuspäässä lievää laiskuutta. Ei yhtä pahoja oireita kun Pattillolla, mutta ehkä joku Korihait-pallo jäi viime keväänä desinfioimatta ja tauti on niissä kesän yli säilynyt.

Emil Osmanu Djeen pelasi avauspelinsä Pohitullissa hyvin, mutta sen jälkeen on teho laskenut ja tänäänkin pallonmenetyksiä ja huonoja ratkaisuja tuli peliaikaan tähden liikaa. Samoin Marius van Andringa ei viime peleissä ole onnistunut, tänäänkin kolme kolmosta ohi, ei yhtään kakkosyritystä mutta sentään kaksi vaparia koriin.

 

Neljän kotipelin jälkeen Korihailla on seuraavaksi edessä kaksi matkapeliä, ensin keskiviikkona Lapualle ja perjantaina Kouvolaa. Seuraava kotipeli on 14.11 Tampereen Pyrintöä vastaan.

 

Artikkelikuva: Punapaitainen Ura heitti tarkasti ja hallitsi korin alustaa, tässä kaksi pistettä nostaa kaikkiaan 32 pistettä tehnyt Avery Woodson.