USB:n pojille voitto kärkijoukkueesta

USB:n C-pojat pelasivat tänäänkin hyvän ottelun salibandyn ykkösdivarissa ja nyt se riitti pisteisiin asti. Laitilassa pelatussa kotiottelussa sarjan alkupelit voitosta voittoon kulkenut ÅIF/PSS-yhteisjoukkue taipui rankkarilaukauksilla numeroin 4-3.

Kotiottelussaan syyskuun lopussa ÅIF/PSS oli voittanut USB 11-3, mutta silloin USB:tä painoi pitkä matka ja edellisen päivä ottelu. Ehkä syyskuun peli oli vielä liian hyvin vieraiden muistissa ja he luulivat selviävänsä nytkin helpolla, mutta toisin kävi.

Avauserä oli ehkä lievästi vieraiden hallintaa, mutta maalinteossa onnistui vain USB. Erän puolivälin jälkeen Samuel Kauha vetäisi suoraan Julius-Antton Aallon poikkisyötöstä avausmaalin ja erän viimeisellä minuutilla Jami Lehtisen osui hurjalla vedolla laidan tuntumasta.

 

USB aloitti toisen erän hyvällä painostuksella, mutta se ei tuottanut tulosta ja pelin hallinta alkoi siirtyä vieraille. USB sai jäähyn ennen erän puoliväliä ja vieraat painoivat koko kaksi minuuttia herkeämättä. Laukauksia sateli kohti maalia, mutta Eero Lehtinen USB:n maalissa ehti aina pallon eteen. Toki myös neliö teki hyvää työtä blokatessaan laukauksia.

Jäähy oli jo päättynyt, mutta jäähyllä ollut pelaaja ei ehtinyt vielä kunnolla asemiin, kun takanurkalta aukeni vapaa paikka, jonka vieraiden hyökkäys hyvin hyödynsi.

Jami Lehtinen teki maalin ja oli muutenkin vaikea pideltävä vieraille.

Ja vain reilu puoli minuutti myöhemmin pallo oli jälleen USB:n maalissa. Hieman löysä puolustus jätti vieraiden hyökkääjälle avoimen vetopaikan, jonka tämä hyödynsi.

Eikä tässä vielä kaikki, muutamaa minuuttia myöhemmin USB:lle vihellettiin jäähy ja sen vieraat hyödynsivät ja siirtyivät maalin johtoon.

 

Päätöserä oli sitten selkeästi USB:n hallintaa. Vieraillakin oli paikkansa, mutta useammin huokailtiin USB vetojen painuessa hiuksenhienosti ohi tai vieraiden maalivahdin ulottuville.

Erän puolivälissä USB pääsi ylivoimalla. Pyöritys oli hyvää ja laukauksia lähti tiuhaan kohti vieraiden maalia. Jäähyä oli jo päättymässä, kun Henri Hakala syötti poikittain Aatu Rusaselle, jonka laukaus oli riittävän hyvä ja peli oli tasan.

Loppuerän aikana kumpikin haki voittomaalia ja tilanteita syntyi liukuhihnalta kummallekin. Maalivahdit olivat kuitenkin hyvässä vireessä eikä varsinaisella peliajalla maaleja enää nähty ja edessä oli jatkoaika.

 

USB joutui aloittamaan jatkoajan vajaalla, sillä varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla se oli saanut hieman kyseenalaisesti vihelletyn jäähän.

Vieraat pyörittivät, mutta USB:n neliö piti ja Eero Lehtinen hoiti loput. Vieraiden pyöritys jatkui jäähyn päättymisen jälkeenkin eikä USB koko jatkoajan aikana saanut enää omaa peliään kunnolla käyntiin, mutta eipä vieraatkaan kyenneet paikkojaan hyödyntämään, joten edessä oli rangaistuslaukauskilpailu.

USB onnistuivat ensimmäisenä laukonut Henri Hakala ja viimeisenä laukonut Jami Lehtinen ja kun Eero Lehtinen esti kaksi vieraiden yritystä, jäivät pisteet USB:lle.

 

USB:n vahvuus oli jälleen tasaisuus, joka kenttä kykeni maalintekoon ja toisaalta puolustamaan hyvin. Vieraat taas olivat ykköskenttänsä varassa, se järjesti kaikki joukkueensa maalit.

Jatkoaikavoitosta pistepussiin kilahti vain kaksi pistettä, mutta useamman tappiopelin jälkeen voitto nostaa ihmeesti itseluottamusta ja se onkin tarpeen, sillä tulevana viikonloppuna pojilla on edessä pitkä pelimatka Ouluun Merikoski SBT:n vieraaksi.

Marraskuun 18. päivä USB:n pojat pelaavat Laitilassa Kooveeta vastaan.

 

Vieraiden painostuskausien aikana USB:n puolustus blokkasi hyvin vastustajan laukauksia ja maalivahti Eero Lehtinen torjui maalilla hienosti.

Kiitokset kannustuksesta!