Henri Hakala U16-maajoukkueleiritykseen

Uusikaupunkilainen, USB:n C-pojissa pelaava Henri ”Henkka” Hakala on valittu salibandyn vuonna 2003 syntyneiden eli U16-maajoukkueryhmään. 27 pelaajan ryhmä kokoontuu marraskuun 20.-22. päivä leirille Eerikkilään ja ennen kesän pelejä se vielä supistuu, mutta Henkka aikoo olla mukana loppuun asti.

Henkka aloitti salibandyn parissa jo hyvin nuorena, sillä hänen äitinsä pelasi aktiivisesti ja Henkka kulki peleissä ja treeneissä mukana.

– Siitä tuli tietenkin mielenkiinto kokeilla itse ja olenkin ollut joukkueissa mukana hyvin nuoresta, varmaan jotain 6 tai 7-vuotiaasta lähtien. Asuimme silloin Turussa, mutta kun muutama vuosi sitten muutimme Uuteenkaupunkiin, niin siirryin USB:hen.

Salibandyn lisäksi Henkka pelasi futista ja se jatkui hetken vielä Uudessakaupungissakin, mutta nyt se on jäänyt ja hän keskittyy vain salibandyyn.

 

Henkka aloitti salibandyuransa hyökkääjänä, mutta siirtyi omasta halustaan muutaman vuoden jälkeen puolustajaksi.

– Hyökkääminen on jotenkin tylsää, pitää vaan tehdä maaleja koko ajan, Henkka sanoo puolivakavissaan.

Jo ennen viikolla julkistettua maajoukkueryhmävalintaa Henkka on ollut liiton seurannassa. Salibandyliitto uudisti viime vuonna nuorten seurantajärjestelmää ja entisestä Pelaajapolusta tuli maajoukkuetie ja sen puitteissa Henkka on ollut ns. FBA-leireillä Eerikkilässä.

– Pääsy maajoukkueeseen tuntui ihan hauskalla. Tunnen leireiltä osan porukkaa ennestään ja valmentajatkin olen tavannut.

Talven leirien ja pelien perusteella valitaan lopullinen maajoukkue, jota heinäkuussa odottaa pelimatka Tsekkiin.

– Aion olla siinä porukassa mukana.

 

Henkan yksi vahvuus on pallollinen pelaaminen, syötöt ja irtopallot jäävät lapaan ja pysyvät siinä hyvin harhautuksissa ja kovemmassakin vauhdissa, kun hän tekee ylösnousuja puolustajan paikalta. Myös pelin näkeminen ja syöttötaito ovat vahvoja.

– Mutta joka osa-alueella on kyllä parannettavaa. Tänään oli ihan ok peli, vaikka parannettavaakin jäi. Mutta ei kai sitä täydellistä peliä voi koskaan tullakaan, Henkka totesi rankkarivoittoon lauantaina päättyneen pelin jälkeen.

USB:n pojat taistelivat syksyn karsinnoissa tiensä ykkösdivariin, jossa pelit ovat olleet tasaisia ja kovia ja pisteitä on tullut, mutta myös tappioita.

– En oikein tiedä, miksi on hävitty. Ensimmäinen tai toinen erä on ollut usein huono, mutta lopussa on saatu peli kulkemaan. Joka peli tietenkin tarkoitus voittaa.

 

Henkka on yhdeksännellä luokalla ja hän aikoo jatkaa lukiossa. Ykkösdivarin pitkät pelimatkat eivät ole ainakaan vielä ole pahemmin rasittaneet, tosin kaksi pisintä matkaa on vielä edessä.

– Ensi viikonloppuna pelataan Oulussa ja myöhemmin käydään vielä Joensuussa. Matkat sujuvat porukassa mukavasti.

Henkan vakaa aikomus on siis olla mukana ensi kesänä lopullisessa U16-maajoukkueessa.

– Ja ehkä joskus myöhemmin joku SM-kulta olisi kiva voittaa.