UJK möyhensi Kiekkohait

UJK oli illan ottelussa vieraskorea ja antoi Salon Kiekkohaiden tehdä pelin avausmaalin, mutta seuraavat kymmenen maalia kirjattiinkin sitten kotijoukkueen tiliin. Lopputulos siis 10-1, erät 2-1, 5-0 ja 3-0.

Jännitystä ottelussa riitti toisen erän loppupuolelle asti, mutta UJK kolmesta maalista 47 sekunnissa Kiekkohait ei enää toipunut ja viimeinen erä olikin sopuisaa pelailua.

Mutta kaksi erää oli oikein reipasta kiekkoilua. Kiekkohaiden avausmaali syntyi kahdeksannella minuutilla, mutta kun vieraille vihellettiin pelin ensimmäinen jäähy erän puolivälin paikkeilla, UJK kuittasi. Ville Laurell laukoi. Erän lopulla Markus Saarinen vei UJK:n johtoon siniviivan alta kovalla lämärillä, kumpaankin maalin antoi syötön Juuso Kantola.

 

Toisen erän alku oli UJK:n painostusta ja toisella minuutilla Markus Saarinen teki illan toisen maalinsa. Hän nousi maalin eteen ja Teemu Ylander antoi tarkan ja oikea-aikaisen syötön lapaan, josta oli helppo viimeistellä.

Kiekkohait ei kuitenkaan luovuttanut, vaan sai aikaan hyvän painostuskauden. Kymmenkunta minuuttia se pyöritti kiekkoa pääasiassa UJK:n päässä eikä UJK saanut omaa peliään lainkaan sujumaan.

Kiekkohaiden maali roikkui ilmassa jo varsin alhaalla, kun Akseli Laaksonen sai kiekon keskialueella ja harhautteli kaikki edessä olleen Kiekkohaiden miehet, muutamat ainakin kahteen kertaan ja syötti Joonas Kantolalle, jonka toinen veto lähes nollakulmasta upposi.

UJK sai maalista uutta energiaa ja ratkaisu nähtiinkin erän loppuhetkillä.

Ensin Teemu Ylander sai ylivoimatilanteessa b-pisteen kaarella tähdätä rauhassa niin kauan, että varmasti osui rannevedolla tolpan vierestä verkkoon, sitten Niko Koski voitti päätyväännön ja syötti herkkupaikan Toni Riekolle ja erän viimeisen teki Akseli Laaksonen koko ketjun eli Juuso Kantolan ja Miro Aarraksen yhteispelin päätteeksi.

Toisessa erässä UJK:n maalivahti Jesse Vuoriselle tuli torjuttavaksi 16 laukausta, nolla maalia, Kiekkohaiden maalivahdille 18 laukausta, viisi maalia.

 

Päätöserään tultaessa Kiekkohaiden usko oli jo mennyt eikö se saanut minkäänlaista kiriä aikaiseksi. UJK jaksoi vielä kolmen maalin verran. Ensin reilun puolen vuoden pelitauolta palannut Miro Aarras osui puolipitkällä rannevedolla, Toni Riekko iski vanhanaikaisen ja päätöshurriganesit käynnisti viimeisellä minuutilla Juuso Kantola.

Juuso Kantola oli jälleen UJK:n tehomies, kaksi maalia ja kolme syöttöä. Toni Riekko ja Markus Saarinen keräsivät 2+1 ja Ville Laurell 1+2.

 

UJK:n pelit jatkuvat kahden viikon päästä 17.11. Kotihallissa alkaa ottelu kello 18:45 ja vastassa on jälleen Kiekkohait. Viikko myöhemmin UJK käy Kankaanpäässä ja Vakka-Suomen mestaruudesta otellaan toisen kerran Laitilassa 2.12.

 

Artikkelikuva: UJK:n kolmas maali on viittä vaille valmis, Teemu Ylander on lähettänyt tarkan syötön maalille nousevalle Markus Saariselle, jolla oli helppo työ ohjata kiekko verkkoon.