Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna

Seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 18.11, mutta ennakkoäänestys alkaa jo huomenna tiistaina ja kestää lauantaihin asti. Uudessakaupungissa kirkkovaltuustoon valitaan 27 jäsentä. Ehdokkaita on yhteensä 48 ja he ovat järjestäytynet kahden listan alle.

Nykyinen kirkkovaltuusto tulee uudistumaan melko tavalla, sillä yli puolet nykyisistä valtuutetuista ei ole tulevissa vaaleissa mukana. Uudenkaupungin ehdokkaat löydät tästä.

Seurakuntavaaleissa on myös käytössä vaalikone, jossa voit kertoa oman käsityksesi monesta seurakunnan toimintaan asiasta ja kone kertoo, ketä ehdokkaista vastaan parhaiten ja ketä vähiten omia mielipiteitäsi. Uudenkaupungin seurakunnan vaalikone löytyy tästä.

 

Vaalipäivänä äänestäminen onnistuu kaikissa seurakunnan neljässä kirkossa kello 11-20 välisenä aikana.

Ennakkoäänestäminen onnistuu kaikkina ennakkoäänestyspäivinä seurakuntakeskuksessa, Koulukatu 6, kello 9-18 välisenä aikana.

Sen lisäksi ennakkoäänestys on mahdollista useissa muissakin paikoissa eri puolilla kaupunkia määrättynä aikana. Täydellinen luettelo ajoista ja paikoista löytyy tästä.

 

Tulevana perjantain järjestetään Männäisten torilla Kalannissa kello 12-14 tilaisuus, jossa esitellään Kalannin kappeliseurakunnan toimintaa. Paikalla on seurakunnan viranhaltijoita, mm. uusi kappalainen Jukka Kekki.

Tilaisuuden tarkoitus on aktivoida asukkaita vaikuttamaan oman seurakunnan asioihin entistä aktiivisemmin.

Asian lisäksi torilla on tarjolla kahvia ja lettuja.

Tilaisuuden järjestää Männäisten tori ry yhdessä Kalannin kappeliseurakunnan kanssa.