Nuorisovaltuuston vaali lähestyy

Nykyisen nuorisovaltuuston kaksivuotinen toimikausi päättyy vuoden lopussa, joten on aika valita uusi valtuusto. Vaalit järjestetään joulukuun alkupuolella ja nyt on menossa ehdokkaiden haku.

Nuorisovaltuustot kirjattiin vuoden 2015 kuntalakiin, mutta Uudessakaupungissa nuorisovaltuusto on toiminut jo kauan. Lain mukaan nuorisovaltuusto on asetettava nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi.

Uudessakaupungissa nuorisovaltuustolla on esimerkiksi läsnäolo-oikeus lautakuntien kokouksissa ja se antaa lausuntoja ja tekee aloitteita ja monella muullakin tavalla tuo nuorten mielipiteitä kuuluviin.

 

Uudenkaupungin nuorisovaltuustossa on 15 jäsentä, jotka on kiintiöitä eri koulujen kesken seuraavasti: Kalanti 4, Yhtenäiskoulu 5, Novida 2 ja lukio 4. Lisäksi valitaan varajäsenet, jotka tulevat tulevalla kaudella olemaan entistä enemmän olemaan toiminnassa mukana.

Äänioikeutettuja ja myös kelvollisia valtuuston ehdokkaiksi ovat kaikki uusikaupunkilaiset 13-18-vuotiaat.

Vaalit järjestetään jokaisessa koulussa, vaalivirkailijoina toimivat nuorisovaltuuston nykyiset jäsenet. Nuorisovaltuusto päättää seuraavassa kokouksessaan, järjestetäänkö ennakkoäänestysmahdollisuus niille vaalikelpoisille, jotka eivät vaalipäivänä pääse koululle äänestämään.

 

Ehdokkaaksi halukkaiden tulee ilmoittautua viimeistään 2.12. Ilmoittautua voi koululle, nykyisen nuorisovaltuuston jäsenille, kaupungin nuorisopalveluiden työntekijöille tai sähköpostitse nuorisovaltuustolle osoitteeseen nuorisovaltuusto@uusikaupunki.fi.

Ilmoittautuminen tulee tehdä henkilökotaisesti eli kaveria ei voi ehdokkaaksi ilmoittaa.

Nuorisovaltuuston facebook-sivut löytyvät tästä.