Ringettetytöille kauden viides voitto

UJK C-tytöt kohtasivat lauantaina kotihallissa espoolaisen EKS:n ringeten A-lohkon ottelussa. UJK hallitsi ottelu alusta asti ja johti jo selvästi, mutta loppuminuuteilla vieraat saivat kaunisteltua lukemia 7-5:een, erät 1-0, 1-1, 2-0, 3-4.

Vaikka maalilukemat kahdessa ensimmäisessä erässä olivat melko tasoissa, pelin hallinta oli kuitenkin UJK:lla ja lievä tehottomuus laukauksissa piti vieraat pelissä mukana.

UJK avausmaalin ensimmäisessä erässä teki Helmi Silokivi Josefina Routin ja Aino Usvalan syötöstä, Aino kasvatti UJK johdon toisessa erässä Emmi Metsä-Tokilan toimiessa syöttäjänä, mutta vieraat onnistuivat hetkeä myöhemmin kaventamaan.

 

Kolmannessa erässä UJK hyödynsi ylivoimansa hyvin. Ensin neljää vastaan Emmi Metsä-Tokila vei UJK:n kahden maalin johtoon ja kun vierailta muutamaa minuuttia myöhemmin istui kaksi pelaajaa jäähypenkillä, Miila Kirjasuo iski UJK jo 4-1 johtoon.

Lopullisesti peli ratkesi päätöserän alussa UJK kahteen nopeaan maalin. Ensin osui Katariina Maikola ja sitten Pihla Suominen.

Pelin ratkettua onnistui EKS viimeisen reilun kolmen minuutin aikana tekemään kolme maalia ja UJK:kin sai vielä yhden, sen teki ylivoimalla Pihla Suominen.

 

UJK:lla on nyt viidestä pelistä neljä voittoa ja se on lohkossaan kakkosena. Lohkoa johtaa ainoa puhtaan pelin joukkue Helsinki.

Marraskuun aikana UJK:lla on vielä kolme peliä, jonka jälkeen alkaa loppusarjat. UJK:n yhdeksän joukkueen lohkosta ylempään loppusarjaan pääsee viisi joukkuetta ja UJK:n pääsyä sinne voidaan pitää jo käytännössä varmana.

Kolmesta lohkon jäljellä olevasta pelistään UJK pelaa kaksi vieraissa, 10.11 Merikarvialla sarjajumbo MeLun vieraana ja 25.11 Klaukkalassa vastassa on Seiskat.

Kotiottelu on torstaina 22.11 kello 20:00 ja vastaan asettuu Lukko Raumalta.

 

Artikkelikuva: Pihla Suominen teki kaksi maalia UJK:n voittaessa EKS:n, tässä syntyy ensimmäinen, hyvän maalille nousun jälkeen tarkka veto maalivahdin hanskan yli ylänurkkaan.