Kh: A-sairaala ostetaan, terveyskeskusrakennuksen selvittelyä jatketaan

Kaupunginhallitus keskusteli eilisessä kokouksessaan pitkään A-sairaalasta ja terveyskeskuksesta. Päätökseksi tuli lopulta yksimielisesti, että A-sairaalan ostoa esitetään valtuustolla, nykyisen terveyskeskusrakennuksen osalta ei tehty minkäänlaista päätöksiä.

Sairaanhoitopiiri on tarjonnut A-sairaalarakennusta ja noin 5,7 hehtaarin maa-aluetta 1,5 miljoonalla eurolla. Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle tarjouksen hyväksymistä.

A-sairaalaan on jo siirtynyt osa terveyskeskuksen toiminnoista ja tehdään terveyskeskusrakennuksen osalta aikanaan millainen päätös tahansa, niin A-sairaalaan tiloja tarvitaan ainakin väistötiloina.

Lisäksi hallitus päätti, että A-sairaalan tilojen suunnittelua terveyskeskukseksi jatketaan, vaikka ostopäätös vielä puuttuu.

 

Kaupunginjohtajan esityksessä oli myös ehdotus nykyisen terveyskeskusrakennuksen purkamisesta. Tätä hallitus ei ainakaan tässä vaiheessa hyväksynyt, mutta ei tehnyt rakennukseen liittyen muitakaan päätöksiä vaan asia selvittelyä päätettiin jatkaa.

 

Talousarvion hallitus sai eilisessä myöhään jatkuneessa kokouksessaan toimintojen osalta valmiiksi, investoinnit käsitellään ensi viikon kokouksessa.

Talousarviosta hallitus tiedottaa vasta ensi viikolla, kun se on kokonaan käsitelty.