Korihaille vierasvoitto Lapualta

Korihait pelasi tasaisesti joka jakson ja nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa tänään Lapualta. Kotijoukkue Kobrat taipui lopulta lukemin 99-90.

Avauskymppi oli tasaista jolkotusta. Kotijoukkue johti enimmillään kolmella pisteellä, mutta Korihaiden viimeisen minuutin kiri päättyi Marius van Andringan kolmoseen ja Korihaiden 24-18 johtoon.

 

Brandon Conley nappasi heti toisen jakson alkuun kaksi virhettä ja kun eka kympillä oli tullut jo yksi, niin komennus vaihtopenkille tuli saman tien.

Bryan Colemanin kahdella kolmoselle Korihait venytti eron jo kahdeksaan, mutta loppujakso mentiinkin tasatahtiin. Lapua otti lopussa pienen kirin ja tauolle lähdettiin valmistautumaan kolmanteen jaksoon Korihaiden neljän pisteen johdossa lukemin 47-43.

Kobrat yritti avausjaksolla 18 kertaa kolmosta ja kakkosta, kakkosista osui 12, kolmosista vain neljä. Korihait osuikin kolmosissa kotijoukkuetta selvästi (5/12) kuten myös kakkosissa (13/21) ja kun muut tilastot olivat suhteellisen tasan, niin pieni johto oli ansaittu.

 

Kolmas jakso alkoi Bryan Coleman -showlla. Yksi kolmonen ja kolme kakkosta ja Korihait johti jo yhdeksällä. Sillä erolla mentiin useita minuutteja, kunnes jakson lopulla alkaa kotijoukkueen Larry Andersonin show.

Anderson teki 13 pistettä peräkkäin, toki Korihaitkin onnistuu välillä, mutta ero supistui jo neljään pisteeseen. Kolmas jakso meni lopulta tasan ja peli on aivan auki, kun viimeiselle jaksolla lähdetään Korihaiden neljän pisteen johdossa.

 

Päätösjakso alkoi Korihailta hyvin, parin ensimmäisen minuutin aikana joka heitto upposi ja ero kasvoi kymmeneen pisteeseen. Kobrat otti aikalisän ja peli tasoittuikin, mutta ero keikkui 8-10 pisteessä, kunnes jakson puolivälissä Topias Kuukkaa kolmosen sisään, ero kasvoi 12 pisteeseen ja Kobrat taas aikalisälle.

Aikalisän jälkeen kotijoukkue sai hengen päälle, minuutissa viisi pistettä, Korihaille ohiheitto, menetys ja aikalisä.

Aikalisän jälkeen Korihait paniikki jatkui, Kobrat tuli jo neljän pisteen päähän, mutta sitten Bryan Coleman esitti shownsa toisen puolikkaan, kaksi peräkkäistä kolmosta ja ero kaksi minuuttia ennen loppua taas kymmeneen pisteeseen.

Kobrat tuli vielä kahdella onnistuneella hyökkäyksellä viiden pisteen päähän, mutta Coleman pisti vaparit sisään ja Kobrien ohiheiton jälkeen Jelks kakkosen. Kun Kobrat vielä tyri pallon ulos kentältä, Korihaiden vierasvoitto alkoi varmistua.

Viimeisellä minuutilla Conley missasi molemmat vaparinsa, mutta donkkasi päätösnumeroiksi 99-90.

 

Korihait heitti hyvällä prosentilla kakkoset ja kolmoset. Vapaaheitoissa taas kotijoukkue oli hyvä ja se sai niitä enemmän kuin Korihait, mutta se ei nyt riittänyt. Levypallot Kobrat voitti viidellä.

Korihaiden tehomies oli Bryan Coleman 25 pisteellä, hän heitti peräti viiso kolmosta yhdeksästä yrityksestään sisään ja korin altakin joka toisen yrityksen.

Levypalloja kahmi tuttuun tapanaan eniten Stephon Jelks, 10 kappaletta ja hän teki 17 pistettä. Brandon Conleylle 14 pistettä ja kolmossihtinsä löytäneelle Marius van Andringalle 10 pistettä. Mika Nuolivirta teki yhdeksän pistettä, Mario Edwards ja Topias Kuukkanen kahdeksan.

 

Korihait matkaa perjantaina Kouvolaan ja 14. päivä Pohitulliin saapuu Tampereen Pyrintö.

 

Artikkelikuva: Bryan Coleman teki Lapualla 25 pistettä.