Turisti saa Uudessakaupungissa hyvää palvelua

Kaupungin matkailutoimisto toteutti kesällä välivuoden jälkeen jälleen kyselyn paikkakunnalla vierailleille turisteille. Kyselyyn saatiin reilu 500 vastausta, mutta kyselylomakkeen jakotavan vuoksi vastauksissa korostuvat määrätyissä paikoissa tilausbussin kanssa käyneet matkailijaryhmät.

Kyselyn palaute on joka tapauksessa kaupungin kannalta hyvin positiivinen, sillä esimerkiksi hyvää tai erittäin hyvää palvelua kertoi kaupungissa saaneensa 95 prosenttia vastaajista.

Kysely toteutettiin nyt 11. kerran, ensimmäinen kysely tehtiin 2006. Vastauksia on muutamana vuonna saatu yli tuhat, mutta noin 500-600 on hyvin keskimääräinen vastausten määrä. Vastauslomakkeita on jaettu suosituimmissa turistikohteissa ja lähetetty sähköpostilla ja myös kaupungin matkailun visituusikaupunki.fi -sivuston kautta on päässyt vastaamaan.

 

Vastaajista naisia oli 70 prosenttia ja yleensä vastaaminen oli vanhempien ihmisten suosiossa. Vastaajista yli puolet oli lomamatkalla.

Ryhmämatkalla oli 32 prosenttia vastaajista, pääosa Länsi-Suomen läänistä. Kotikunnista oli suosituimmat Turku, Helsinki ja Naantali, ulkomaalaisia oli eniten Ruotsista, Saksasta tai Norjasta.

Omalla autolla oli tullut yli 40 prosenttia vastaajista, tilausbussilla 31, veneellä 11 ja julkisilla kulkunevoillakin kaksi prosenttia vastaajista.

Yli 80 prosenttia vastaajista käytti kaupungissa ollessaan jotain ravitsemuspalvelua, ravintolaa tai kahviota, yli 70 prosenttia kulttuuripalveluja ja yli puolet päivittäistavarakaupankin palveluja.

Pidemmän aikaa olleet yöpyivät vierasvenesatamassa, sukulaisten tai tuttavien luona, Rairannassa ja vasta niiden jälkeen yleisin oli hotelli.

 

Ylivoimaisesti eniten vastanneista tutustui Taidetalo Pilvilinnaan, muita suosittuja kohteita vastaajilla olivat Automuseo, Bonk-museo ja Wahlbergin museo ja erityisesti sen Kartsalla-näyttely.

Kysymykseen, mikä on parasta Uudessakaupungissa, nousi vastauksissa ykköseksi Pilvilinna, muita parhaita ominaisuuksia olivat mm. meri ja meren läheisyys, kaunis kaupunki ja maisemat, vanhat puutalot ja historia ja niin edelleen.

Palvelujen kehittämistoiveita kyseltiin, mutta siihen saatiin vain noin sata vastausta eli suurin osa ei keksinyt parannettavaa.

Vastauksissa toivottiin putiikkeja keskustaan, Alkoa takaisin keskustaan, uimarantaa keskustaan, parempia teitä ja katuja, enemmän tapahtumia ja torille elämään myös iltaisin. Yksi eniten toivotuista oli tehdaskierroksen autotehtaalle.

Vastaukset olivat pääosin hyvin saman suuntaisi kuin aiemminkin.

 

Artikkelikuva: Uudessakaupungissa kesällä vierailleista turisteista yli 80 prosenttia käytti paikkakunnan ravitsemuspalveluja ja meri ja sen läheisyys on yksi kaupungin vetovoimatekijä