Kouvot pudotti Korihait kyydistä kolmannella jaksolla

Korihaiden vierailu Kouvolaan noudatti harmillisen tuttua kaavaa. Puolivälissä Korihait oli vielä suhteellisen hyvin kotijoukkueen tuntumassa, mutta tekikö Kouvot sitten tauolla jotain taktisia muutoksia vai eikö Korihait saanut pelifiilinkiä päälle tauon jälkeen tai mitä tapahtui, joka tapauksessa Kouvot ratkaisi pelin kolmannella kympillä ja voitti lukemin 102-73.

 

Kouvot lähti kyllä viemään peliä alusta asti ja kasvatti johdon ensimmäisellä kympillä kymmenen pisteen tuntumaan.

Toinen kymppi oli Korihailta illan paras ja se supisti eron parhaimmillaan jo neljään pisteeseen ja tauolle mentiin Kouvojen johtaessa seitsemällä pisteellä lukemin 44-37.

Kouvot voitti avausjaksolla levypallot neljällä ja sille kirjattiin neljä menetystä vähemmän eli se sai yrittää koria lähes kymmenen kertaa useammin ja kun heittoprosentit olivat tasoissa, kakkoset hyviä, kolmoset huonoja kummallakin, niin ero syntyi heittojen määrän kautta.

 

Korihait avasi kolmannen jakson Conleyn kakkosella, mutta sitten olikin pidemmän aikaan heikompia suorituksia. Pari ohiheittoa ja pari muuta menetystä ja Kouvot kuritti kahdella kolmosella ja kahdella kakkosella ja niin ero venähti viidestä pisteestä viiteentoista kahdessa minuutissa.

Topias Kuukkanen osui kaksi kertaa kolmesta vapaaheitosta, mutta Kouvojen kiri jatkui eikä edes Korihaiden aikalisä saanut siihen hidastusta.

Kouvot teki Kuukkasen vaparien jälkeen 13 pistettä putkeen ennen kuin Korihaiden seuraavat pisteet tulivat Conleyn kahdesta vapaaheitosta. Eli Kouvot voitti vajaan viiden minuutin jakson 23-2 ja pelin voittaja oli ratkennut.

Korihaiden omat pallonhallinnat päättyivät kolmannella kympillä menetyksiin ennen heittopaikkaa tai ohiheittoihin.

Kolmas jakso meni Kouvoille lopulta 34-17 ja ennen päätöskymppiä se johti 78-54.

 

Päätösjaksolla sama peli jatkui, eli Kouvot -Korihait. Kouvot vei jakson alun 7-0 ja kun Korihait sai ensimmäiset pisteensä kolmen minuutin kohdalla ja 31 pisteen takamatkalla, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen hermostui ja otti aikalisän.

Korihait sai sen jälkeen hieman kiriä aikaan ja kavensi eron 22 pisteeseen. Selvästä erosta huolimatta Damion Dantzler kävi kuumana ja sai jo toisen teknisen virheen, kun Jelksille vihellettiin virhe levypallotilanteessa. Ensimmäinen tekninen hänelle tuli kolmannella jaksolla kun Kouvot oli repinyt eron yli 20 pisteeseen.

Peli päättyi lopulta Kouvojen 29 pisteen voittoon.

 

Toisen puolikkaan ansiosta Kouvot voitti levypallot lopulta 45-30 ja pallon menetyksiä sille tuli 11, Korihaille 18. Korihaiden alkupuolikkaan kohtuullisen hyvin osuneet kakkoset osuivat lopulta heikohkosti eli 20 osumaa 37:stä. Kouvot heitti kakkosia 51 ja osui 33 kertaa eli selvästi tarkemmin.

Kouvoista Matthes teki 22 pistettä, Asbury 21 ja Kaunisto 17, levypalloja Asbury otti 12 ja Kaunisto 10.

Korihaista Jelks pääsi lopussa korintekoon ja summasi yhteensä 17 pistettä, Conley teki 13 ja Edwards 11. Jelksille 10 levypalloa, muille korkeintaan kolme. Edwardsille kuusi menetystä ja neljä syöttöä eli Kouvot on pitänyt Korihaiden tärkeimmästä miehestä hyvää huolta.

 

Korihaiden seuraava peli on Pohitullissa. 14.11, vastaan tulee Pyrintö Tampereelta.

 

Artikkelikuva: Stephon Jelks teki Kouvolassa 17 pistettä, niistä tosin 10 päätösjaksolla pelin jo ollessa selvä.