Pyrintö kaatoi Korihait seitsemän minuutin tehojaksolla

Korihait kaatui tämän päivän kotiottelussa Tampereen Pyrinnön seitsemän minuutin tehojaksoon. Korihait hävisi jakson 27-2 ja vaikka yritys sen jälkeen oli hyvä, ei sellaista eroa kukaan anna ottaa kiinni. Lopussa Korihait sai kaunisteltua loppulukemat 102-96:een, mutta oikeasti sarjapisteet eivät toisella jaksolla olleet lähelläkään.

Ottelu alkoi Korihaiden kannalta hyvin ja se oli muutaman pisteen johdossa lähes koko ensimmäisen jakson.

Mutta kahdeksan minuutin kohdalla kaikki alkoi mennä pieleen ja sitä pieleen menoa jatkui toisella jaksolla lähes puoleen väliin.

Sinä aikana Pyrintö nakutteli murhaavalla tarkkuudella kolmosia ja kakkosia sisään tehden kaikkiaan 27 pistettä, kun Korihait sai vain yhden kakkosen, Brandon Conley heti toisen jakson alussa osuessa lähietäisyydeltä.

Tilanne oli siinä vaiheessa lohduton, 19-40. Korihait ei kuitenkaan lannistunut, vaan kavensi eron taukoon mennessä 17 pisteeseen.

 

Kolmas jakso oli Korihailta hyvä. Puolustuksessa oli samaa aggressiivisuutta kuin parhaimmillaan ja hyökkäyspäässäkin saatiin koreja aikaan.

Korihait tuli jo yhdeksän pisteen päähän, mutta siinä vaiheessa vieraat taas iskivät muutaman kovan kolmosen.

Kolmannen loppuun ja neljännen alkuun Korihaille tuli sitten toinen huono jakso. Pyrintö vei reilun kolme minuuttia 12-0 ja ero repesi yli 20 pisteeseen.

Lopussa Korihait yritti ja Pyrintö ehkä hieman löysäsi. Korihait pääsi minuutti ennen loppua yhdeksän pisteen päähän ja lopussa siis kuuden päähän, mutta voittajasta ei kyllä ollut enää epäselvyyttä.

 

Pyrintö heitti huomattavasti tarkemmin, sen kakkoset osuivat 68 prosenttisesti ja kolmoset 46 prosenttisesti, kun Korihaiden vastaavat lukemat olivat 61 ja 30. Korihait paransi toisella puolikkaalla huimasti, sillä avauspuolikkaan jälkeen prosentit olivat 48 ja 16.

Levypallot Pyrintö vei lopulta vain yhdellä, vaikka välillä se oli lähes 10 edellä.

Pisteitä Korihaista teki eniten Stephon Jelks, joka heitti 31 pistettä hyvällä tarkkuudella kaikilta matkoilta, 11 pelitilanneheitosta osui 10 eli ohi meni vain se neljäs kolmonen. Marius van Andringa upotti 18 pistettä, Mario Edwards 16, Emil Osmanu Djeen 11 ja Conley 10. Levypallot jakaantuivat tasaisesti monen miehen osalle.

Pyrinnöstä teki Jaylon Tate 26 pistettä ja Kenneth Manigault 16. Hyvin onnistuivat myös entiset Korihait pelaajat, Antero Lehto teki 16, Justus Kilpinen 13 ja Petri Heinonen 10 pistettä. Kevin Johnson otti 11 levypalloa.

 

Korihait pelaa perjantaina Salossa ja Pohitullissa seuraavan kerran 21. päivä Seagullsia vastaan.

 

Artikkeli: Antero Lehto (4), luikerteli muutaman kerran hyvin korille Korihaiden pitkien miesten ohi ja osui myös harmillisen hyvin kolmosissa.