Perhelinja tulee asiakkaiden luo

Keväällä aloitettu Perhelinja-toiminta on tarkoitettu kaikille lapsiperheille, joilla on haasteita elämässään. Uusi palvelu jalkautuu säännöllisesti eri puolille maakunta kerran viikossa, Uudenkaupungin päivä on tiistaisin.

– Haasteena voi olla yksinäisyys, kiusaaminen, sairastuminen, ero tai jokin muu perheen sisäinen ongelma, johon voi olla vaikea pyytää apua ystäviltä tai läheisiltä eikä aina edes tiedä, mistä apua voisi löytää, sanoo hankekoordinaattori Sanna Jokinen.

Perhelinjan henkilöiden kanssa voi tulla juttelemaan luottamuksellisesti ilman ajanvarausta. Eri alojen ammattilaiset miettivät, mitä kautta ongelmaa voisi löytyä ratkaisu. Lopullinen ratkaisun tekee aina asiakas.

– Palvelumme ovat maksuttomia ja meidän kanssa voi keskustella myös anonyymisti. Toiminnan taustalla on Varsinais-Suomen lastensuojelujärjestöt ry. Monilla lastensuojelutyötä tekevillä järjestöillä on toimipaikka vain Turussa, mutta Perhelinjan kautta palveluja tuodaan nyt lähemmäs asiakkaita.

 

Fyysisesti maakuntaan tullaan autolla, joka pysähtyy eri puolille paikkakuntaa. Tiistaina Perhelinjan väki oli sisätiloissa MLL:n Ipana-Messissä Rantakadulla. MLL on yksi hankkeessa mukana olevista järjestöistä.

– Meillä on eri kerroilla mukana eri alojen asiantuntijoita, paikat ja henkilöt tiedot löytyvät facebook-sivultamme viimeistään edellisellä viikolla. Sivu löytyy nimellä Perhelinja. Nettisivut löytyvät osoitteessa https://vslj.fi/perhelinja/ ja sen etusivun oikeasta reunasta linkki aikatauluun ja pysäkkeihin.

Perhelinja kiertää ennen joulua marraskuun loppuun asti ja tammikuun puolivälissä jatketaan. Hanke kestää vuoteen 2020 asti.

– Viralliseen tahoon voi yhteydenottokynnys olla monelle liian korkea, meidän kautta kynnys avun hakemiseen on matalampi. Tämä on täysin uudenlainen tapa toimia ja meillekin vielä kokeilua, jonka aikana selviää, mikä toimii ja mikä ei.

 

Artikkelikuva: Tiistaina Perhelinjan mukana Ipana-Messissä olivat Tuulia Lehtinen (vas.), Teija Hallbäck-Vainikka, hankekoordinaattori Sanna Jokinen ja Tiina Haarala.