Vilpas liian vahva Korihaille

Salohallista ei helpolla haeta pisteitä, eikä sitä Korihailtakaan tänään realistisesti odotettu. Alkuminuutit Korihait pysyi kotijoukkueen kyydissä, mutta sitten ero alkoi kasvaa ja lopullinen tyrmäys tuli kolmannella jaksolla, jolla Vilpas hurjasteli 36 pistettä, Korihait teki vain 16. Loppunumerot Vilppaan voitto 110-71.

 

Ensimmäinen jakso pelattiin tasaisena puoleen väliin asti, mutta sitten Korihaiden heitot alkoivat kimmota ulos Salohallin koreista ja kotijoukkue karkasi jaksovoittoon lukemin 29-20.

Toisella kympillä pisteitä tehtiin huomattavasti vähemmän, mutta Vilpas onnistui sentään 22 pisteen edestä, kun Korihait sai aikaan vain 16 pistettä.

Jakson kuuden viimeisen minuutin aikana Korihaiden hyökkäys tökki pahasti ja pisteitä toi vain yksi pelitilanneheitto, joka oli Bryan Colemanin jakson viime sekunneilla heittämä kolmonen.

Vilpas voitti toisenkin jakson siis kuudella pisteellä ja johti puoliajalla 51-36.

Vilppaan heittopeli sujui selvästi paremmin, kakkoset osuivat jopa mainiosti 70 prosentin verran ja kolmosetkin mainiosti 42 prosenttisesti, Korihaiden vastaavat prosentit olivat 40 ja 15.

Vilpas vei myös levypallot 29-17, mutta menetyksiä kirjattiin sille myös enemmän, peräti yhdeksän Korihaiden vain kolmea vastaan.

 

Kolmannen jakson alussa oli jo lopullisen ratkaisun merkkejä ilmassa. Korihait heitti ohi läheltä ja kaukaa ja Vilpas heitti koriin läheltä ja kaukaa. Kolmessa minuutissa ero oli revähtänyt jo 24 pisteeseen.

Jakson puolivälissä peli oli jo selvä, Vilpas voitti jakson alun 22-9 ja johti 30:llä ja jakson loppupuolella oltiin jo lähellä 40 pisteen eroa.

Vilpas lepuutti jaksolla jo paljon aloitusviisikkoa, mutta voitti silti jakson murskaavasti 37-16 ja viimeiselle kympillä lähdettiin sen johtaessa 88-52.

Vilpas piti pelin hallissaan loppuun asti ja ero kasvoi lopussa lähes 40 pisteeseen.

 

Vilppaan heittopeli oli loppuun asti monta luokkaa tarkempaa kuin Korihaiden. Sen pelitilanneheitot osuivat 60 prosenttisesti, Korihaiden vain 36 prosenttisesti.

Vilpas voitti levypallot 13:lla, menetykset tasaantuivat loppua kohden.

Vilpas peluutti tasaisesti koko pelaajistoaan, eniten pisteitä teki Juho Nenonen, joka osui viisi kertaa kahdeksasta kolmosyrityksestään ja kaikkiaan teki 20 pistettä 20 minuutissa, levypalloa kahmi eniten Brandon Taylor.

Korihaista Mario Edwards teki 16 pistettä ja otti myös eniten levypalloja, kahdeksan.

 

Artikkelikuva: Mario Edwards teki Salossa 16 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa.