Taas rankkarivoitto USB:n C-pojille

Erno Haapanalan onnistunut rankkari ratkaisi voiton USB:lle.

USB:n C-pojat jatkoivat salibandyn ykkösdivarissa tasaisten pelien sarjaa. Päivän ottelu Kooveetä vastaan päättyi rangaistuslaukauskilpailun jälkeen USB voittoon lukemin 8-7 ja oli järjestyksessään jo viides maalin erolla päättynyt kamppailu peräkkäin.

Ottelu pelattiin Laitilassa ja se alkoi USB:ltä hyvin. Avauserässä Jami Lehtinen osui jo viidennellä minuutilla ja erän lopulla Vertti Niemen veto laidalta upposi yläkulmaan.

USB teki vielä kolmannenkin maalin, mutta palaverin jälkeen tuomarit hylkäsivät sen, sillä Laitilan hallin heikkoääninen summeri oli heidän mukaansa päästänyt erän loppupiipityksen kun pallo oli vielä matkalla verkkoon.

 

Koovee kavensi toisen erän alussa, mutta sai hetkeä myöhemmin jäähyn ja sitä ehti kulua vain 12 sekuntia, kun Erno Haapanala iski Jami Lehtisen syötön sisään. Reilua minuuttia myöhemmin Jami itse tekaisi USB:lle jo 4-1 johdon. Kooveen maalivahti torjui Jamin ensimmäisen vedon, mutta Jami haki pallon kulmasta, pyörähti puolustajan ulos tilanteesta ja veti alanurkkaan.

Muutama USB:n maaleista oli uponnut hieman helpohkosti ja Koovee vaihtoikin tässä vaiheessa maalivahtia.

USB:n hyvä painostus jatkui ja 26. minuutilla johto vankistui jo 5-1:een. Daniel Vuoristo pääsi vapaaseen vetopaikkaan Hermanni Konttilan syötöstä ja veto onnistui.

 

Sarjan kärkipäässä keikkuva Koovee ei kuitenkaan lannistunut. Kavennus tuli erän puolivälissä ja seuraava ylivoimalla muutamaan minuuttia myöhemmin. Maali oli onnekas, mutta hetkeä aiemmin Koovee oli osunut sisätolppaan, joten ansaittuna maalia voidaan pitää.

USB iski nopeasti takaisin, Nooa Laurila oli unohdettu takatolpalle täysin yksin ja hänellä oli helppo työ ohjata Jami Lehtisen syöttö maaliin.

Jami Lehtinen, tänään kaksi maalia ja neljä maalisyöttöä.

Yhtä nopeasti Koovee tuli takaisin kahden maalin päähän. Loppuerä oli tasaista peliä, mutta viimeinen minuutti oli USB:n kannalta huono. Koovee teki kaksi maalia, tasoitusmaali syntyi vain kaksi sekuntia ennen viimeistä erätaukoa. Niinpä päätöserään lähdettiin tasanumeroista, vaikka kahden maalin USB-johto oli aivan hyppysissä.

 

USB hallitsi alkuerää ja Kooveen jäähyn aikana maali oli useampaan otteeseen lähellä. Erän puolivälissä se lopulta tuli. Emil Appelblom sai Jami Lehtiseltä syötön ja onnistui viidestä metristä.

Koovee oli loppuerän lievästi niskan päällä ja sai useita laukauksia kohti maalia, mutta koko pelin hyvin torjunut Eero Lehtinen sai ne yhtä vaille kaikki torjuttua eli varsinainen peliaika päättyi 7-7 ja mentiin jatkoerään.

Viiden minuutin jatkoerä oli varovaista pelaamista, kumpikin loi muutaman paikan, mutta maaleja ei nähty ja edessä oli USB:n edellisen kotipelin tapaan rangaistuslaukaukset.

Siinä maalivahdit olivat niskan päällä. USB:n toisena ampujana Erno Haapanala onnistui ja se jäi kymmenestä rankkarista lopulta ainoaksi onnistuneeksi ja niin USB pääsi juhlimaan kahden pisteen voittoa.

 

USB pelasi ottelun aikana useita hyviä jaksoja, jolloin pallo liikkui vauhdilla pelaajalta toisella ja tekniikka riitti syötön vastaanottamiseen ja suoraan jatkosyöttöön tai laukaukseen.

Vastapainona hyville hetkille tuli nukahduksia, joista vastustaja pääsi ylivoimahyökkäyksiin tai vapaisiin vetopaikkoihin.

USB:n parhaana palkittiin ansaitusti kaksi maalia ja neljä maalisyöttöä antanut Jami Lehtinen, joka lisäksi osallistui puolustustehtäviin antaumuksella.

USB:n sarjasijoitus on toiseksi viimeinen, mutta pisteen sisällä edellä on neljä joukkuetta ja vain TPS on tipahtanut kyydistä.

Seuraavaksi USB:llä on edessä kaksi vieraspeliä, 24.11 Steelersiä vastaan Hämeenlinmnassa ja 1.12 Happeeta vastaan Jyväskylässä. Seuraava USB:n kotipeli pelataan Vehmaalla 9.12 kello 14, vastaan tulee Sudet Kuusankoskelta, jonka USB voitti sarjan avauskierroksella.

 

Artikkelikuva: USB voitti sarjan kärkipäässä majailevan Kooveen rangaistuslaukauskilpailun jälkeen luvuin 8-7.

Daniel Vuoristo lähdössä lentoon.