Museossa vanhan joulun tunnelmaa

Wahlbergin talossa on taas valmistauduttu jouluun. Vanhassa 1900-luvun alun porvariskodissa on kaivettu joulukoristeet ja muut tilpehöörit esiin ja kierroksen aikana selviää, millaista joulua aikanaan vietettiin.

Esineiden lisäksi museossa on paljon muutakin jouluun liittyvää aineistoa, mm. tietoa joulukorttien, -herkkujen ja joulupukinkin historiasta.

Lapsille on talon yläkerrassa järjestetty lippujahti, jossa merenkulun käyttämien signaalilippujen avulla yritetään ratkoa jouluista sanaa ja alakerrassa on Tontun tietoiskuja erilaisista lapsia kiinnostavista aiheista.

Juuri julkaistuun Uusikaupunki väreissä -kalenteriin liittyen voivat lapset myös värittää ja lisätä mieleistään elämää vanhoihin mustavalkokuviin.

 

Myös erittäin suosituksi osoittautunut Kartsalla-näyttely on edelleen pystyssä. Alun perin se piti koota pois hyvissä ajoin ennen joulua, mutta yleisön pyynnöstä siihen voi tutustua vuoden loppuun asti.

Wahlbergin talon joulu avautuu tulevana sunnuntain, jolloin on koko kaupungin joulunavaus Wanhanajan markkinoineen ja jouluvalojen sytyttämisineen. Museoon on sunnuntaina vapaa pääsy kello 12-16.

Muuten joulunäyttely on avoinna tiistaista lauantaihin kello 12-15 aina 5.1 asti, lukuun ottamatta itsenäisyyspäivää 6.12, joulupäiviä 25-26.12 ja uuden vuoden päivää 1.1.

Museon julkaisemasta värikkäästä seinäkalenterista on oma juttunsa tässä.

 

Artikkelikuva: Museon joulunäyttelyssä on esillä mm. porvariskodin joulupöytä reilu sata vuotta sitten.