Merilintu tyhjennetään mahdollisimman nopeasti

Tiistaina kokoontunut opetus- ja kasvatuslautakunta päätti uusimpien tutkimustulosten perusteella, että Päiväkoti Merilintu tyhjennetään mahdollisimman nopeasti, viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Merilintu on rakennettu vuonna 1974 ja sitä laajennettiin vuonna 1984. Isompi remontti tehtiin vuosituhannen alussa ja sen jälkeen rakennusta on korjattu sitä mukaan kun ongelmia on ilmennyt.

Kaksi vuotta sitten Merilinnusta laadittiin pitkän tähtäimen korjaussuunnitelman kustannusarvio, joka päätyi noin 200 000 euroon.

Vuosien varrella tehdyistä korjauksista huolimatta päiväkodin ilmanlaatua ei ole saatu hyväksi, vaan henkilökunta ja osa lapsista oireilee. Merilinnussa on 54 hoitopaikkaa.

 

– Viimeisimpiä sisäilman mittaustuloksia ei ehditty saada lautakunnan jäsenille liitteenä, mutta tekninen johtaja oli kertomassa niistä kokouksessa ja sen perusteella lautakunta päätti, että päiväkoti tyhjennetään mahdollisimman nopeasti, viimeistään vuoden vaihteeseen mennessä, sanoi va. sivistyspalvelukeskuksen johtaja Arja Kitola.

Kaupunki on selvittänyt mahdollisuuksia vuokrata kaupungissa toimivilta yksityisiltä päiväkodeilta tilaa lähinnä vuorohoitoa ajatellen.

Lautakunta päättikin toisessa pykälässä vuokrata Norlandia Päiväkodit Oy:ltä ensi vuodeksi ja kahdeksi optiovuodeksi kahden päiväkotiryhmän eli 40 lapsen verran tilaa. (Ukinytin juttu suunnitelmasta löytyy tästä).

– Merilinnussa olevien lasten sijoittaminen muualla alkaa välittömästi, periaatteena on, että ryhmä hoitajineen siirtyy samaan paikkaa eli vaikka paikka vaihtuu, niin väki ympärillä on tuttua.

 

Vuorohoito on keskitetty Myllymäen päiväkotiin, joka on täynnä ja siksi myös Merilinnussa on tällä hetkellä kuusi vuorohoitolasta.

Uudet tilojen avulla Myllymäen ruuhkaa voidaan purkaa.

– Tämä on myös signaali Uuteenkaupunkiin muuttoa suunnitteleville, että päivähoitopaikkoja löytyy.

 

Artikkelikuva: Opetus-ja kasvatuslaitakunta päätti vuokrata tiloja Merilinnuntien uudesta Norlandia Päiväkodin yksiköstä ja osa suljettavan päiväkoti Merilinnun lapsista muuttaa sinne.