Seagulls haki pisteet Pohitullista

Korihaiden vaisut pelit jatkuvat. Tänään Pohitullissa vieraillut Seagulls vei lopulta pisteet helposti numeroin 80-66. Korihaiden kohtaloksi muodostui jälleen se määrätty jakso, jonka nimeä ei voi kirjoittaa, koska se voi aiheuttaa Korihaille turhia paineita. Joka tapauksessa puoliajalla ero oli Seagullsin hyväksi kolme pistettä ja ennen viimeistä jaksoa 16 pistettä.

Pelin alku oli ihan komia, Korihait osui kolmessa ensimmäisessä hyökkäyksessä, vieraat eivät ja tilanne oli 7-0. Sitten osat kääntyivät ja jakson puolivälissä oltiin tasalukemissa 7-7. Siinä vaiheessa korinteko oli varsin vaikeaa molemmille.

Loppujakso mentiin tasaisissa merkeissä ja jakso päättyi Korihaille 22-20.

 

Toinen jakso alkoi kummaltakin ohiheittojen ja menestysten merkeissä, noin neljän ensimmäisen minuutin aikana kumpikin oli tehnyt kaksi pistettä. Korihait ei päässyt montaa kertaa edes yrittämään koria, sillä neljän minuuttiin tuli viisi menetystä.

Vieraat tekivät sen jälkeen pienen karkumatkan, mitta Korihait kiristi ja minuuttia ennen taukoa oltiin tasoissa ja tauolla siis Seagullsin kolmen pisteen johdossa.

Kaikesta huolimatta Korihait heitti alkupelissä tarkemmin kuin vieraat ja voitti myös levypallot, mutta menetyksiä Korihailla on kymmenen Seagullsin neljää vastaan.

 

Tauon jälkeen eräällä jaksolla Korihailta meni kolme minuuttia ensimmäisten pisteiden tekoon, Seagulls karkasi sinä aikana yhdeksän pisteen johtoon.

Hetki pelattiin tasaisesti, mutta sitten vieraat repivät lisää eroa. Seagulls alkoi löytää Pohitullin korit alkupeliä paremmin, kun taas Korihait kadotti jopa koriraudat ja pelissä nähtiinkin täysiä heloja enemmän kuin aikuisten pelissä pitkään aikaan on tapahtunut.

Seugulls johti jo 20:llä, mutta Osmanu Djeenin kahdella viimeisen minuutin lay-upilla Korihait hieman kavensi.

Korihait sai piip-jaksolla aikaan vain 11 pistettä ja eritasoisia menetyksiä ja ohiheittoja oli lukematon määrä. Seagulls alkoi myös pärjätä levypalloissa alkupeliä paremmin.

 

Päätösjakso ei tuonut suurta muutosta pelin kuvaan paitsi sen normaalin, eli selvässä johtoasemassa vierasjoukkue alkoi hieman jarrutella ja Korihait voitti jakson kahdella pisteellä, mutta ei missään vaiheessa saanut sellaista hurmosta päälle, että vierasvoitto olisi ollut uhattuna.

 

Korihait oli loppuun asti lievästi tarkempi kakkosissa, Seagulls kolmosissa. Levypallot menivät lopulta lähes tasan, menetyksiä kirjattiin Korihaille kahdeksan enemmän.

Korihailta puuttui kokoonpanosta Stephon Jelks, jolla on jalkavaiva.

Pisteitä teki eniten reilut 22 minuuttia peliaikaa saanut Miikka Marttinen, 13 kappaletta, Brandon Conley teki 11 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Muuten pisteet ja levypallot jakaantuivat hyvin tasaisesti pelaajien kesken.

Seagullsin ykkönen pisteissä oli Christopher Ortiz, 24 pistettä. Toisen pelinsä Seagullsissa pelannut Juwan Staten teki kuusi pistettä eikä näyttänyt lainkaan samalta kuin ihastuttaessaan Vilppaassa pari kautta sitten. Silloin hänet valittiin sarjan parhaaksi ulkomaalaiseksi.

 

Artikkelikuva: Korin alla oli välillä väkeä kuin tokmannin ämpärijonossa, mutta ihan yhtä rauhallisesti ei omaa vuoroa odotettu.