Veneveistämön alue kiinnostaa taas

Kiinnostus Kaupunginlahden rannan ns. veneveistämön alueeseen on jälleen herännyt. Hagalund Trotters Oy -niminen yritys on pyytää kaupungilta alueen kahden tontin varaamista puoleksi vuodeksi kehittämissuunnitelman tekemiseksi.

Alue on asemakaavassa teollisuus- ja liikerakentamisen korttelialuetta ja venevalkama-aluetta. Tontilla sijaitsee kaksi kaupungin omistamaan hallirakennusta, joista on vuokrattu tiloja ulkopuolisella ja niiden lisäksi alueella toimii kesäteatteri.

Viimeksi alueen käytöstä on keskusteltu laajasti vajaa kymmenen vuotta sitten. Silloin alueella haluttiin pientaloja ja erilaisia palveluja, mutta suunnitelma kaatui aikanaan poliittisessa päätöksenteossa.

 

Hagalund Trotters Oy on yritysrekisterin mukaan Espoossa toimiva yritys, jonka toimiala on hevosten ja muiden hevoseläinten kasvatus.

Yrityksen tiedoissa oleva nettiosoite (www.bwt.fi) taas johtaa Lohtajalla toimivaan oriasema BWT Siittola Stuteriin. Tallin hevonen BWT Duracell voitti Seinäjoen raveissa 2.11 oman lähtönsä ja tienasi 3000 euroa, joten rahaa yrityksen takaa löytyy.

Se, mitä yritys alueelle aikoo tehdä, ei pyynnöstä selviä. Mukana on kuitenkin toteutuksesta vastaava rakennusliike, jonka nimeä ei mainita.

Yhtiön toimialan perusteella voisi ajatella, että alueelle suunnitellaan hevossiittolaa, mutta kyse voi olla jostain muustakin.

 

Kaupunginhallitus käsittelee varausasiaa maanantain kokouksessaan. Päätösesitys on, että ko. tontit varataan Hagalund Trotters Oy:lle kuuden kuukauden ajaksi kehittämissuunnitelman laatimiseksi.

Kaupunki ei kuitenkaan sitoudu asiaan sen enempää, vaan ehdotuksen mukaan hankkeen jatkotoimenpiteistä päätetään erikseen kehittämissuunnitelman esittämisen jälkeen.