Voitto toi ringettetytöille lohkon kakkossijan

UJK C-tyttöjen kausi jatkui eilen kotihallissa voitokkaasti. Ringeten alkusarjan toiseksi viimeinen peli käytiin naapuriseura Lukkoa vastaan. 4-1-voitolla UJK varmisti sarjan kakkospaikan ja samalla tietenkin myös paikan loppukauden ylempään jatkosarjaan.

Lukko on sarjan häntäpäässä ja sen paikka alemmassa jatkosarjassa oli selvä jo ennen peliä. Sarja on kuitenkin tasainen eikä Lukkokaan antautunut suosiolla vaan piti peliä tiukkana viimeiseen erään asti.

Ensimmäinen erä oli kuitenkin UJK:n. Lukko oli laiska ja UJK:n tytöt pääsivät pyörittämään lähes koko erän. Lukko ei päässyt montaa kertaa edes hyökkäysalueelleen, vaan UJK katkoi hyvällä taistelulla ja nopealla luistelulla hyökkäyksen jo keskialueella.

Laukauksia UJK sai Lukon maalia kohti yhteensä 17, joista kaksi meni maaliin asti. Molemmat teki Emmi Metsä-Tokila, ensimmäiseen merkittiin syöttäjäksi Katarina Maikolan syötöstä. Maalit syntyivät neljännellä minuutilla ja 15 sekuntia ennen erän päätöstä.

Lukko sai erässä vain neljä laukausta kohti UJK:n Monika Rivastoa.

 

Toinen erä oli selvästi tasaisempi. Lukkokin sai vauhtia luistimiinsa ja aggressiivisuutta taistelutilanteisiin. Emmi Metsä-Tokila täydensi hattutemppunsa alivoimalla erän kolmannella minuutilla Karoliina Lindrothin syötöstä, mutta Lukko ei lannistunut.

Se tekaisi avausmaalinsa erän loppupuolella ja loi tukun muitakin hyviä paikkoja.

Kolmas erä oli vauhdikas mutta maaliton. UJK kesti erän lopulla jäähyn ja Lukon pyörityksen. Päätöserä jatkui samaan tapaan erittäin vauhdikkaana ja tilanteita luotiin molempiin päihin.

Helpottavan neljännen maalin UJK:lle teki Katarina Maikola viitisen minuuttia ennen loppua, syötön antoi Helmi Silokivi.

 

Sarjassa on jäljellä yksi kierros. HIFK on ainoa puhtaan pelin joukkue ja UJK on siitä kaksi pistettä perässä, muut joukkueet ovat selkeästi jääneet.

Viimeisessä pelissään UJK kohtaa sunnuntaina Klaukkalassa Seiskat, joka on sarjanelonen ja menossa myös ylempään sarjaan. Jyske ja VG ratkaisevat sunnuntaina keskinäisessä ottelussa lohkon viimeisen ylemmän sarjan jatkopaikan.

 

Artikkelikuva: Emmi Metsä-Tokila (11) teki illan pelissä kolme maalia.