Päätöserän huikea kiri toi voiton USB:n C-pojille

USB:n C-pojilla oli tänään jälleen kerran erittäin tasainen peli ykkösdivarissa. Päätöserän alussa kotijoukkue Steelers siirtyi ylivoimalla jo 5-2 johtoon, mutta USB nousi ja käänsi pelin hurjalla loppukirillä voitokseen lukemin 7-6.

Hämeenlinnassa käyty peli alkoi USB:lta huonosti. Kotijoukkue Steelers sai jäähyn jo toisella minuutilla, mutta onnistui alivoimalla avaamaan maalitilinsä. Erän puolivälissä USB:n Aatu Rusanen tasoitti Nooa Laurilan syötöstä. Erän lopulla USB pääsi uudelleen ylivoimalla, mutta nyt verkko ei heilunut kummassakaan päässä.

 

USB pääsi aloittamaan toisenkin erän ylivoimalla, mutta erikoistilannetta ei kyetty nytkään hyödyntämään. Alkuerä pelattiin tasaisesti maaleitta, mutta erän puolivälissä maalihanat aukesivat hetkeksi.

Kotijoukkue osui ensin, USB tasoitti seuraavassa hyökkäyksessä, maalin teki Hermanni Konttila ja syötti Erno Haapanala, mutta kotijoukkue karkasi minuutin päästä taas maalin karkumatkalla ja aivan erän lopussa ero kasvoi jo kahteen.

 

Päätöserän alku näytti jo ratkaisevan pelin, kun Steelers onnistui ylivoimalla tekemään 5-2 johtomaalin. Maali merkittiin USB:n omaksi maaliksi.

USB ei kuitenkaan antautunut vaan kehitti hienon kirin. Kahdessa minuutissa USB teki kolme maalia ja ajassa 47:06 oltiin tasatilanteessa 5-5. USB:n maalit tekivät Julius-Anton Aalto, Daniel Vuoristo ja Jami Lehtinen.

Steelers oli paniikissa ja ottikin aikalisän. Se hieman hidasti USB menoa, kuten myös erän puolivälissä otettu jäähy, mutta kun kotijoukkue sai kakkosen hetkeä myöhemmin, onnistui Jami Lehtinen ylivoimalla viemään USB johtoon.

Steelers sai kakkosen ajassa 56:35. USB otti aikalisän ja juoni loppuhetken kuviot ja samalla hetkellä, kun jäähy päättyi, Julius-Antton Aalto vei USB kahden maalin johtoon.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Kotijoukkue osui 39 sekuntia ennen päätöstä ja tuli maalin päähän, mutta ei sen lähemmäs, vaikka yritti tasoitusta epätoivoisesti ilman maalivahtia.

 

Peli oli USB:lle jo kuudes peräkkäinen, joka päättyy maalin erolla. Se oli myös kauden toinen täyden kolmen pisteen voitto, ensimmäinen tuli kauden avauspelissä syysluun lopussa.

Voitolla USB paranteli asemiin tasaisessa sarjassa ja nousi yhdeksänneksi, tosin joukkueilla on pelattuna hyvin erilainen määrä otteluja.

USB seuraava peli on 1.12 vieraspeli Hämeenlinnassa Happeeta vastaan. Seuraavan kotipelin USB pelaa Vehmaalla, pelipäivä on 9.12, peliaika kello 14 ja vastustja Kuusankosken Sudet, jonka USB syyskuun vieraspelissä voitti numeroin 5-2.