Korihaiden musta marraskuu päättyi tappioon Kauhajoella

Korihaiden illan vierailu Kauhajoella ei tuonut valoa syksyn harmauteen. Alkupuolikkaalla Kauhajoki rykäisi pari kertaa, ensimmäisen Korihait sai vielä kiinni, mutta toisen jakson puolivälissä ero repesi jo 10 pisteeseen ja kolmannella jaksolla ratkaisevasti. Kauhajoki voitti 100-85.

Kauhajoki pääsi heti alussa kuuden pisteen johtoon ennen kuin Korihait sai pistetilin auki. Ero pysyi 5-10 pisteessä jakson lopulle asti, mutta sitten Kauhajoen neljän minuutin kuiva kausi vei Korihait jo pisteen johtoon. Viimeisen puolen minuutin kuusi pistettä takasi Kauhajoelle kuitenkin jaksovoiton 26-21.

 

Toisen jakson alussa Marius van Andringa löysi hieman kadoksissa olleen heittojyvänsä. Kaksi kolmosta ja vastustajan virheestä tulleet kolme vaparia upposivat ja Korihait siirtyi kahden pisteen johtoon.

Sen jälkeen alkoi Korihaiden kuiva kausi, joka kesti tosin vain vajaa kolme minuuttia, mutta kun Kauhajoki sen aikana osui joka hyökkäyksessään, oltiin äkkiä kotijoukkueen yhdeksän pisteen johdossa.

Loppujakso mentiin tasaisesti, Kauhajoki voitti jakson viidellä ja johti puolivälissä peliä kymmenellä.

 

Levypallot ja menetykset olivat alkupelissä käytännössä tasan, Kauhajoen johto tuli tarkemman heittopelin ansiosta. Se osui pelitilanneheitoissa 56 prosenttisesti, Korihait vain 38 prosenttisesti.

Merkittävää oli Korihaiden jenkkien vaisu peli, Conley ja Edwards olivat tehneet neljä pistettä, Jelks kolme ja Coleman nolla. Marius van Andringan 18 pistettä oli ehdottomasti alkupuolen parasta antia.

 

Kolmas jakso alkoi Korihaiden kirillä ja ero kapeni parhaimmillaan kuuteen pisteeseen, mutta sitten ero alkoi kasvaa. Kauhajoki iski kaksi koria siinä kuin Korihait yhden ja jakso päättyi lopulta perinteeksi muodostuneeseen Korihait-tapaan vastustajan selvään voittoon, nyt lukemat olivat 31-20.

Tilanne päätösjaksolle lähdettäessä oli 81-60 eli peli oli käytännössä ratkennut. Kauhajoki venytti eron jo lähelle 30 pistettä, mutta lopussa Korihait sai supistettua eroa, mutta pelin voitosta ei ollut enää epäselvyyttä.

Korihait olikin viimeisellä kympillä parempi numeroin 25-19.

 

Korihait voitti lopulta levypallot neljällä ja Kauhajoelle kirjattiin myös kaksi menetystä enemmän. Korihait saikin pelitilanneheittoja peräti 22 kappaletta enemmän kuin kotijoukkue, mutta osumatarkkuus oli surkea.

Kauhajoki osui 25 kertaa kahden pisteen heitossa eli yhtä monta kertaa kuin Korihait, mutta yrityksiä sillä oli 32, Korihailla 55.

Marius van Andringan pistesaalis oli 31 minuutissa lopulta 31, kymmenestä kolmosyrityksestä osui viisi, 11:stä kakkosyrityksestä niin ikään viisi ja lisäksi hän heitti kaikki kuusi vapaaheittoaan koriin.

Mika Nuolivirta teki 13 pistettä, mutta muut jäivät alle kymmenen. Levypalloja ottivat Jelks ja Conley kuusi.

Peliakaa Dentzler antoi Edwardsille 27 minuuttia, Jelksille 26, Conleylle 21 ja Colemanille vain yhdeksän minuuttia.

 

Korihait pelasi marraskuussa seitsemän peliä ja hävisi ne kaikki, lievin tappio oli kuusi pistettä. Nyt on edessä pieni tauko, 12. joulukuuta Korihait kohtaa Joensuussa Katajan ja vuoden viimeinen peli Pohitullissa on 14.12, vastaan tulee BC Nokia.

 

Artikkelikuva: Marius van Andringa sai heittonsa kohdalleen joka matkalta ja teki Kauhajoella 31 pistettä.