Kaupungin työterveyshuolto supistuu

Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että työterveyshuolto jää kaupungin omaksi toiminnaksi. Se merkitsee sitä, että siirtymäajan jälkeen kaupunki ei voi enää tarjota yksityisille yrityksille täysimääräistä ns. Kela 2 palveluja eli myös sairaanhoitopalveluja, ainoastaan lakisääteisen suppeamman Kela 1 -korvausluokan palvelut.

Työterveyshuollon järjestämisestä on käytä pitkään neuvottelua ihan valtakunnan tasolla asti ja ajatuksena on ollut, että työterveyshuoltoon perustetaan laaja yhtiö.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että suunnitelmat eivät toteudu. Uudellakaupungilla ei olisi ollut mitään valtakunnallista yhtiöön liittymistä vastaan, mutta nyt järkevimmäksi ratkaisuksi jää toiminnan supistaminen.

Työterveyshuollolla on lähes 4000 asiakasta, joista noin 1450 on Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen kuntien henkilöstöä. Heidän osaltaan toiminta jatkuu ennallaan.

Samoin ne noin 1000 asiakasta, jotka ovat vain Kela 1 -palvelun piirissä, voivat jatkossakin olla Uudenkaupungin työterveyshuollon asiakkaita.

 

Päätös astuu voimaan 1.1. mutta kaupungin työterveyshuollon vastaava työterveyshoitaja Jaana Rantala sanoo, että ketään asiakasta ei jätetä pulaan ja siirtymäaikaa on kevääseen asti.

– Otamme lähiaikoina yhteyttä laajemman palvelun ostaneisiin yhtiöihin ja mietimme jatkoa. He voivat jäädä meille, jos tyytyvät jatkossa suppeampaan, muuten ohjaamme heidän yksityisille palveluntarjoajille.

Uudessakaupungissa on ensi vuoden alkupuolelta kaksikin yksityistä terveysasemaa, jotka tarjoavat työterveyspalveluja.

Joka tapauksessa kaupungin työterveydenhuollon kuormitus tulee laskemaan, arviolta noin 3,5 henkilön verran.

– Tapahtuu eläköitymistä ja lisäksi voimme tarjota vastaavia tehtäviä kaupungin terveydenhuollon piirissä eli irtisanomisia ei ole tiedossa.

Työterveyshuollossa on nyt toistakymmentä työntekijää. Se toimii jatkossakin nettokustannusperiaatteella, eli yksikön laskutus kattaa toiminnan kulut