Näkyjä Runonkulman Galleriassa

Runonkulman Gallerian vuoden viimeinen näyttely avautui tänään tiistaina. Kyseessä on teemanäyttely, johon galleristi Mervi Levanen avoimella haulla kutsui taiteilijoita ja hän myös valitsi taiteilijat ja heidän työnsä.

– Aiheeksi oli antanut Näkyjä ja oma olettamukseni oli, että töissä olisi ollut enemmän unimaailmaan ja ehkä jotain surrealismiin vivahtavaa.

Ihan sellaisia töitä ei tullut, vaan Mervi kuvaa teoksia näkyväisiksi ja näkymättömiksi. Töissä on näkyvää, taiteilijoita viehättänyttä arkiympäristöä ja myös näkymätöntä, josta katselijat eivät voi tietää mitään, korkeintaan aavistaa.

Raimo Mattsson (vas.) ja Jari Nordman keskustelevat, luultavasti taiteesta.

– Taiteilijoiden määrää ei etukäteen voinut tietää, sillä se riippuu esimerkiksi töiden koosta. Valitsin mukaan töitä kahdeksalta taiteilijalta ja valinnan tein oman henkilökohtaisen mieltymyksen mukaan.

 

Mukaan pääsivät tällä kertaa Ilkka Aho Raumalta, Mari Aspola Raumalta, Hannele Salmela Uudestakaupungista, Jari Nordman Laitilasta, Maija Esko Eurajoelta, Heidi Hjort Vaasasta, Marjo Yli-Antola Turusta ja Raimo Mattsson Turusta.

Taiteilijoiden yhteisen mielipiteen toi julki Mari Aspola. Hän kiitteli Mervi Levasen taiteen eteen tekemää työtä.

– Sinä teet hirveän arvokasta kulttuurityötä täällä Uudessakaupungissa. Kun kutsu tuli tähän näyttelyyn niin totta kai halusin tulla mukaan. Meillä Raumalla ei ole yhtään vastaavaan yksityistä galleriaa, Aspola totesi.

Raumalla on kyllä taidemuseo, mutta Aspolan mukaan sen toiminta on niin hienoa, että sinne ei ”maalaiset” helpolla pääse.

 

Näkyjä on Runonkulmassa esillä joulukuun 22. päivään asti. Joulun alla galleria on auki normaalia enemmän eli keskiviikkoisin ja torstaisin kello 16-19 ja lauantaisin 11-15.

Näkyjä on Runonkulman vuoden viimeinen näytteöy ja tammikuussa galleria on perinteisesti ollut suljettuna, niin myös ensi vuonna.

Gallerian kanssa samassa rakennuksessa toimii Pikkukaupungin Puoti, jossa on paljon joululahjaksi soveltuvia käden taitajien töitä ja se on avoinna samoin kuin galleria.

 

Artikkelikuva: Avajaisiin taiteilijoista olivat päässeet Mari Aspola (vas.), Hannele Salmela, Jari Nordman, Maija Esko ja Raimo Mattsson.

Maija Eskon maalattujen puuvillanappien kokoelma nimeltä Merkitty maisema kiinnosti avajaisvieraita.