Happee vahvempi kotonaankin

USB C-poikien salibandyn ykkösdivarin lauantaipeli Jyväskylässä alkoi jo aamuvarhain eli 11:15. USB pääsi peliin varhaisesta ajankohdasta huolimatta kyllä hyvin mukaan, mutta musta minuutti toisen erän puolivälissä käänsi pelin kotijoukkue Happeelle. Loppunumerot 7-5, erät 3-2, 3-0, 1-3.

USB avasi maalitilin neljännellä minuutilla. Maalin teki Erno Haapanala ja syötti Hermanni Konttila. Happee tasoitti seitsemännellä peliminuutilla ja erän puolivälissä onnistui minuutin sisään kahdesti.

Erän lopulla Nooa Laurila toi USB:n maalin päähän Daniel Vuoriston syötöstä. USB oli hyvin pelissä mukana ja sai selvästi enemmän torjuntoja Happeen maalivahdille, mitä USB:n Eero Lehtinen joutui torjumaan.

 

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta erän puolivälissä Happee repäisi reilussa minuutissa ratkaisevan eron. 4-2 syntyi ajassa 28:21, 5-2 ajassa 29:20 ja 6-2 vain 12 sekuntia myöhemmin ajassa 29:32.

USB sai heti perään vielä kakkosen, mutta kesti sen. Toisessakin erässä Happeen maalivahdille merkittiin enemmän torjuntoja kuin Lehtiselle.

 

Päätöserää mentiin yli puolen välin ennen ensimmäistäkään tilastomerkintää. Tosin USB otti aikalisän alkupuolen aikana, mutta vasta Erno Haapanalan kavennusmaali 54. minuutilla herätti tilastonpitäjän. Ernon maalin syötti Hermanni Konttila, kuten ensimmäisessä erässäkin.

Happeen venytti eron neljään hetkeä myöhemmin, mutta sai sen jälkeen jäähyn. USB otti maalivahdin pois ja onnistui ylivoimalla, mutta aikaa oli enää vajaa minuutti. Maalin teki Erno Haapanala, nyt syöttäjänä oli Jami Lehtinen.

USB jatkoi ilman maalivahtia ja kaksi sekuntia ennen loppua Daniel Vuoristo kaunisteli loppunumerot.

USB:n viimeisen erän kiri oli jälleen hyvä, mutta sarjakakkonen Happee ehti toisessa erässä repiä tarpeeksi suuren eron ja varmistaa pisteet. USB hävisi lokakuussa Happeelle Laitilassa 11-8.

 

USB on pelannut nyt puolet sarjan 22:sta pelistä. Sillä on kaksi kolmen pisteen ja kaksi kahden pisteen voittoa eli 10 pistettä, jolla sarjassa irtoaa yhdeksäs sija.

Ohjelma ei ole aivan tasapainossa, sillä sarjan kaksi kärkijoukkuetta Happeen ja ÅIF/PSS:n USB on kohdannut jo kahdesti, mutta Hatsinaa ja Josbaa ei vielä kertaakaan.

USB:n vuoden viimeinen peli pelataan Vehmaan liikuntahallissa 9.12 kello 14 alkaen. Vastustaja on Sudet Kuusankoskelta. USB voitti Sudet kauden avauspelissä syyskuun lopulla 5-1.

 

Artikkelikuva: Erno Haapanala (21) teki kolme maalia Jyväskylässä, kuva lokakuun USB-Happee -pelistä.