UJK kävi ryöstöreissulla Laitilassa

Jääkiekon kolmosdivarin avausottelussa Uudessakaupungissa Jyske kävi näyttämässä pelaamisen mallia ja voitti 8-2. Tänään UJK:lla oli mahdollisuus revanssiin ja sen UJK hyödynsi. Ihan yhtä komiat eivät voittonumerot olleet kuin Jyskeellä syyskuussa, mutta riittävät kuitenkin. Peli päättyi UJK:lle 6-4, erät 2-0, 2-2, 2-2.

Peli alkoi UJK:n kannalta hyvin. Niko Koski pääsi avopaikkaan kahden minuutin pelin jälkeen ja kuuden minuutin kohdalla Ville Laurell osui siniviivan tuntumasta. Molempiin maaleihin syöttäjiksi merkittiin Akseli Laaksonen ja Simo Seppä.

Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli Jyskeen selvää painostusta. UJK:n maalissa Jussi Lahtinen torjui erän aikana 14 kertaa, pääasiassa taidolla, mutta jokunen taisi olla vähän tuurillakin. Muutama torjunta jäi pahasti maalin eteen, mutta UJK:n puolustus oli hereillä ja piti isännät irti kiekosta.

Ensimmäinen erä oli vauhdikas ja siisti, sillä jäähyjä ei vihelletty kummallekaan.

 

Toinen erä oli jo katkonaisempi. Jyske jatkoi hallintaa, mutta erän ensimmäisen maalin teki UJK. Teemu Ylander spurttasi laiskojen Jyske-puolustajien ohi ja Akseli Laaksonen antoi syötön lapaan. Teemu harhautti maalivahdin ja nosti kiekon verkkoon.

UJK pääsi heti perään pelaamaan neljä minuuttia ylivoimalla, mutta ylivoimapeli oli vähän laiskaa eikä lisämaaleja syntynyt.

Jyskekään ei ensimmäistä ylivoimaansa kyennyt hyödyntämään, vaikka kiekko pyöri koko kaksi minuuttia UJK:n kenttäpuoliskolle.

Erän loppupuolen jäähyn aikaan Jyske sitten sai maalitilinsä auki. Jyske pyöritti ylivoimaa reilun minuutin eikä UJK päässyt vaihtamaan ja sitten avautui vetopaikka ja kiekko löysi tiensä ensimmäisen kerran Jussi Lahtisen selän taakse ajassa 37:27.

Viime kaudella Jyskeessä pelannut Otto Kuusio oli vireessä vanhaa seuraansa vastaan ja 25 sekuntia ennen erätaukoa Otto pääsi vasemmalta vetopaikkaan ja tarkka ja kova kuti upposi etuylänurkasta sisään.

UJK kuitenkin unohti tärkeän säännön, maalin jälkeen ole erityisen tarkkana ja päästi kotijoukkueen kaventamaan 10 sekuntia ennen erätaukoa.

 

Päätöserä alkoi Jyskeen jäähyllä ja UJK:n maalilla. Ylivoima alkoi huonosti eikä UJK saanut pyöritystä aikaan, mutta jäähyn lopulla Akseli Laaksonen laukoi siniviivan tuntumasta kohti maalia ja Markus Saarinen sai mailansa väliin ja kiekko kaartoi kauniisti Jyskeen vastaan tulleen maalivahdin yli verkkoon.

UJK:lle tarjottiin jo lopullista ratkaisua, kun Jyske sai seitsemän sekunnin välein kaksi kakkosta. Kahden ylivoimallakaan UJK:n ylivoima ei oikein toiminut ja lopullisesti tilanne valui käsistä omaan jäähyyn.

Kymmenen minuutti pelattiin Jyskeen painostaessa ja UJK päästessä muutaman kerran hyvään vastaiskuun.

Viitisen minuuttia ennen loppua Jyske kavensi, mutta Otto Kuusio siirsi UJK:n uudelleen kolmen maalin johtoon seuraavasta hyökkäyksestä. Nyt ranneveto upposi Jyskeen maalivahdin hanskan alta helpohkosti tolpan vierestä sisään.

Jyske onnistui vielä kerran, kun 2,5 minuuttia oli jäljellä ja lopussa se otti maalivahdin pois. UJK sai muutaman vedon kohti tyhjää maalia, mutta molemmat sujahtivat hieman ohi.

 

Jyskeen voi sanoa pitäneen kiekkoa enemmän ja luoneen myös maalipaikkoja enemmän, mutta UJK oli terävämpi ja myös ratkaisevasti parempi maalivahtipelissä.

Jussi Lahtiselle merkittiin lopulta 45 torjuntaa ja Jyske voitti joka erän laukaustilaston selvästi, mutta maalit ratkaisevat ja niissä UJK oli parempi.

Sarjataulukossa UJK kavensi Jyskeen johdon kolmeen pisteeseen ja Jyskeellä on lisäksi ottelu enemmän pelattuna. Kolmantena, kolme pistettä UJK:n perässä tasapistein, ovat LuKi ja KJK, niistä LuKi:lla on peli vähemmän kuin UJK:lla, KJK:lla pelejä on yhtä monta.

UJK pelaa seuraavan peli kotikentällä tulevana perjantaina 7.12. Vastaan tulee sarjajumbo Liekit Akatemia ja peli alkaa kello 18:45.

 

Artikkelikuva: Otto Kuusio ensimmäinen maali upposi maalivahdin kilipuolelta ylänurkkaan.

Akseli Laaksonen kirjasi neljä syöttöpistettä.

 

Ennen ottelua järjestetyssä tilaisuudessa Jyske nosti Kari Varjanteen pelipaidan hallin kattoon.