UJK:n naisille selvä voitto Salossa

UJK:n naisilla ei ollut tänään suuria vaikeuksia varmistaa jatkopaikkaa mestiksen karsinnoissa. Lohkovaiheen toiseksi viimeinen peli pelattiin Salossa ja UJK voitti paikallisen SaloHT:n puhtaasti

5-0, erät 2-0, 3-0 ja 0-0.

SaloHT on sarjan viimeisenä yhdellä voitolla ja kotikentällä UJK kukisti salolaiset 11-0, joten normaalipelillä UJK voitto oli etukäteen odotettavissakin, mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin päätösvihellys on kuulunut.

Peli oli alusta asti UJK hallinnassa. Avausmaalin teki Saara Siivonen kahdeksannella minuutilla, syöttäjinä Emmi Metsä-Tokila ja Mette Karru. Reilu minuutti myöhemmin Emmi taiteili UJK:lle toisen maalin, syöttäjänä Sara Hyytiä.

Kumpikin joukkue sai erän lopulla kakkosen mutta enempää maaleja ei nähty.

 

Toisessa erässä UJK ratkaisi pelin lopullisesti. Veera Lindroth teki viiden minuutin kohdalla UJK:n kolmannen, syöttäjinä Saara Kotiranta ja Hanna Mäkinen, juuri ottelun puolivälin jälkeen osui Saara Kotiranta ja erän lopulla UJK:n voiton sinetöi Emmi-Riia Rannan ylivoimamaali, syöttäjänä Veera Lindroth.

Päätöserässä UJK kärsi yhden kakkosen, kotijoukkue kaksi, mutta maaleja ei nähty.

UJK voitti puhtaasti ja hallitsi peliä, UJK nollapelin pelanneelle maalivahdille Annika Rivastolle tuli ottelussa vain 12 torjuntatehtävää, salolaisten maalivahdille 33 torjuntaa ja viisi päästettyä maalia.

 

UJK:lla on koossa 30 pistettä ja yksi ottelu jäljellä. Kärjessä HIFK ja APV ovat 39 pisteessä, neljäntenä olevalla EKS:llä on 21 pistettä, joten nyt UJK paikka jatkokarsinnassa on selvä.

UJK kohtaa vielä lohkovoitosta ja suorasta mestispaikasta taistelevan HIFK. Ottelu pelataan Uudessakaupungissa 8.2 kello 17:30 alkaen.

Lohkokolmosena UJK kohtaa jatkokarsinnassa kakkos- tai kolmoslohkon kakkosen ja otteluparin voittaja pelaa kevään mestiksessä. Kakkoslohkossa kakkospaikan on varmistanut Kokkolan Hermes, kolmoslohkossa KalPa Akatemia.

Mestiksessä pelaa siis vain kuusi joukkuetta. Loput Mestiksen karsintasarjassa pelanneet pelaavat loppukauden Suomi-sarjaa.

 

Artikkelikuva: Saara Kotiranta (16) teki Salossa maalin ja antoi maaliin johtaneen syötön UJK varmistaessa paikkansa mestiksen jatkokarsinnassa.