Helsinki parempi ringettetyttöjen kohtaamisessa

UJK:n C-tytöt aloittivat tänään ringeten Ykkössarjan kovinta mahdollista vastusta Helsinkiä vastaan. Alkusarjassa UJK oli hävinnyt Helsingissä 7-0, tänään alku näytti vielä pahemmalta, mutta avauserän jälkeen peli tasoittui ja UJK antoi lopulta hyvän vastuksen vaikka hävisikin selvästi 9-4.

Vieraat olivat tosiaan alusta asti hyvin hereillä. Ensimmäinen maali syntyi reilun minuutin jälkeen ja toinen ennen kuin pelikellossa oli kolme minuuttia.

Helmi Silokivi kavensi vajaata minuuttia myöhemmin Aino Usvalan ja Katarina Maikolan syötöstä, mutta se ei Helsingin maalijuhlaa katkaissut.

Kolmas maali syntyi 7. minuutilla, neljäs 10. minuutilla ja vieraat ehtivät vielä kerran minuutti ennen erän päätöstä eli UJK oli ensimmäisen 12-minuuttisen jälkeen 5-1-tappiolla.

 

Avauserän jälkeen peli tasaantui selvästi ja toisessa erässä UJK sai hyvän jakson ja kavensi kahdella maalilla. Ensin Vilma Lindroth syötti maalin eteen Josefina Routille, joka laukoi rinkulan Helsingin maalivahdin ohi ja sitten Aino Usvala katkoi helsinkiläispelaajien syötön maalin takana, nousi maalin eteen ja iski rinkulan etukulmasta sisään.

Vieraat onnistuivat erän lopulla ja venyttivät eroon taas kolmeen maaliin.

 

Kolmannessa erässä tehtiin vain yksi maali, jolla Helsinki alkoi varmistella voittoon ja siirtyi 7-2-johtoon ja päätöserän ensimmäisellä minuutilla jo kuusi maalia edelle.

UJK:n viimeisen teki Katarina Maikola, joka voitti kaksinkamppailun helsinkiläispuolustajan kanssa ja pääsi vapaasti maalille laukomaan.

 

Periaatteessa peli oli tasaista ja UJK:lla oli selvästi enemmän laukauksia kohti vieraiden maalia, mutta ratkaisupaikoissa vaivasi tehottomuus.

Helsingin maalivahdille merkittiin peräti 41 torjuntaa, UJK:n Monika Rivastolle 21, joten mahdollisuuksia UJK:lla oli vaikka voittoon asti.

Helsinkiläisten tehot lepäsivät ykkösketjun varassa, joka vastasi yhtä lukuun ottamatta joukkueen kaikista maaleista.

UJK jatkaa sarjaa 9.12 Tampereella Ilvestä vastaan ja 22.12 on vastassa jälleen Helsinki, nyt vieraspelissä.

 

Artikkelikuva: Alkusarjan tappioitta pelannut Helsinki avasi myös Ykkösen voitokkaasta ja haki pisteet UJK:lta.