Suorituslisä käyttöön seurakunnassa

Keskiviikkona kokoontunut kirkkoneuvosto päätti ottaa käyttöön suorituslisän, joka maksetaan työssä suoriutumisen perusteella. Sen maksaminen alkaa vuoden 2020 alussa ja ennen sitä on ensi vuonna arviointijakso ajalla 1.2 – 30.9.

Suorituslisän suuruus on 1,1 prosenttia seurakunnan palkkabudjetin peruspalkkojen summasta ja se jaetaan henkilöstölle arvioinnin perusteella. Talousarvion mukaan seurakunnan henkilöstökulut kokonaisuudessaan ovat ensi vuonna noin kaksi miljoonaa euroa, mutta luvussa on mukana palkan sivukulut. Suorituslisänä jaettava summa lieneekin suuruusluokka 10 000 – 15 000 euroa.

Se, kenelle suorituslisää maksetaan, määräytyy kolmen kriteerin perusteella. Nämä ovat työssä suoriutuminen ja ammatinhallinta, joka on painoarvoltaan puolet, neljänneksen verran vaikuttavat yhteistyökyky ja kolmas kiriteeri aloitteellisuus ja kehityshakuisuus.

Suorituslisän vahvistaa kirkkoneuvosto kirkkoherran ja talouspäällikön esityksestä. Suorituslisä ei koske seurakunnan ylintä johtoa eikä tuntipalkkalaisia.

Suorituslisä ja siihen liittyvä arviointi toteutetaan vuosittain.

 

Seurakunnan taloustilanne näyttää kuluvan vuoden osalta positiiviselta. Kirkollisveron tuotto on ylittämässä budjetin noin 100 000 eurolla, mutta toisaalta myyntituottoja siirtyy ensi vuodelle.

Henkilöstökulujen osalta on säästöä talousarvioon yli 40 000 euroa ja vuoteen 2017 verrattuna alennusta on tullut noin 170 000 euroa.

Toimintakulutkin ovat yli 100 000 euroa arvioitua pienemmät. Sijoitustuottoja sen sijaan ei tänä vuonna kerry arvioitua määrää.

Investointeihin varattua rahaa jää tänä vuonna käyttämättä yli 100 000 euroa. Suurimmat investointimenot ovat olleet Kalannin viemärisaneeraus lähes 200 000 euroa ja Pyhämaan seurakuntakodin korjaus, joka maksoi kokonaisuudessaan yli 300 000 euroa, josta tälle vuodelle kirjautuu noin 170 000 euroa.

 

Kirkkoneuvosto hyväksyi myös seurakuntakodin tilojen vuokraamisen kaupungille päivähoitokäyttöön.